Ce afectiuni tratează anghinarea

Sursa
femeia de azi
Foto
Guliver/Thinkstock
Cunoscută şi apreciată îndeosebi pentru proprietăţile ei hepatoprotectoare, anghinarea mai este recomandată ca plantă medicinală deoarece:
184181144.jpg

•Reglează nivelul colesterolului din sânge.

•Are proprietăţi diuretice – măreşte volumul de urină, favorizând eliminarea ureei şi a substanţelor toxice din organism.

•Ajută la tratarea infecţiilor intestinale, litiazei biliare şi icterului – în aceste situaţii se bea câte o cană sau două de decoct de plantă pe zi.

•Creşte debitul de bilă secretată, uşurând procesul digestiei.

•Reglează tensiunea arterială, fiind recomandată celor hipetrensivi, care suferă de angină pectorală – se bea câte un păhărel de infuzie de 3 ori pe zi înainte de masă.

•Este un bun depurativ sanguin.

•Este un bun adjuvant în tratamentul bolilor hepatice, al hepatitei cronice.

 

 

Atenţie!

Cura cu anghinare nu e bine să dureze mai mult de 30 de zile, deoarece poate duce la apariţia unor colici hepatobiliare. În plus, nu este recomandată celor care suferă de afecţiuni acute renale. 

 

 

Cum se administrează

•Infuzie – peste o linguriţă de frunze uscate se toarnă o cană de apă clocotită şi se lasă la infuzat cam 10 minute. Se beau câte 2-3 căni de preparat pe zi, timp de două săptămâni, pentru tratarea afecţiunilor hepatobiliare. Se bea câte o cană dimineaţa pe stomacul gol, după care se stă culcat pe partea dreaptă. Restul se bea înaintea meselor principale.

•Capsule de anghinare – conţin pulbere de plantă şi se găsesc în magazinele cu profil naturist.

•Tinctură – se lasă la macerat în 200 ml de ţuică sau alcool alimentar 2 linguri de anghinare timp de două săptămâni. La final se filtrează şi se beau din acest preparat cam 15-20 de picături pe zi. Preparatul este foarte bun pentru tratarea dischineziei biliare, a hepatitei virale, a diabetului sau anorexiei.

•Cataplasme – se diluează câteva picături de tinctură în puţină apă şi se aplică sub formă de comprese în cazul acneei, psoriazisului sau dermatitei de contact.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE