Blog

Ce afectiuni trateaza coada-calului

Foto
Fotolia
Coada-calului este folosită încă din antichitate în medicina tradițională ca și sursă de acid salicilic (substanță activă conținută în aspirina modernă).
coada_calului__400_f_56036974_tiyddunnwquhxq7ghy2kyqqrcpaqc3jv.jpg

Ce afecțiuni tratează:

Boli ale aparatului digestiv, hiperaciditate gastrică și ulcer – se prepară infuzie din coada calului și se beau 2-3 căni pe zi. Pentru combaterea acidității se ia o linguriță de pulbere de plantă uscată de câte ori este nevoie, mai ales în perioadele în care bolile aparatului digestiv „își fac de cap”.

Hemoragie uterină neregulată – se bea infuzie de plantă

Cistită

Retenție de apă în țesuturi – planta este un depurativ excelent

Afecțiuni ale apartului respirator – bronșită sau pneumonie – se ia în fiecare zi, de 3 ori, câte o linguriță de pulbere de plantă. Este recunoscută pentru proprietățile antibacteriene și antiseptice.

Calculi renali – cura cu infuzie de coada calului ajută la eliminarea lor.

Ulcer varicos

Amigdalite și gingivite

 

 

Știai că?

 

Pentru stoparea transpirației se masează picioarele cu tinctură de coada calului.

 

 

 

Cum se administrează:

Infuzie – se prepară din partea aeriană a plantei, uscată în prealabil. Bună pentru combaterea impotenței, tratarea aterosclerozei și anemiei, pentru erupții cutanate sau hemoragii nazale.

Pulbere de plantă – se macină fin partea aeriană a plantei. Se iau în fiecare zi câte 3 lingurițe pentru hemoragii, anemii sau infecții pulmonare.

Macerat de coada calului – Se pun câteva lingurițe de pulbere într-un litri de apă și se lasă la macerat câteva ore, după care se filtrează și se bea de-a lungul unei zile. Este bun deoarece are proprietăți antimicrobiene și ajută la eliminarea nisipului de la rinichi.

 

Băi cu infuzie – sunt indicate în cazul hemoroizilor, ulcerului varicos sau eczemelor.

Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE