Home » Blog » Ce beneficii au dovleceii si cum sa ii consumam
Blog

Ce beneficii au dovleceii si cum sa ii consumam

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© Vladyslav Siaber – Fotolia.com
Iti oferim o lista generoase de beneficii pe care dovlecelul le are asupra organismului tau.
fotolia_53976304_subscription_l.jpg_c_vladyslav_siaber_-_fotolia.com_.jpg

Bogat în vitamine și cu proprietăți benefice organismului, dovleceii sunt o legumă ce nu ar trebui să lipsească din alimentația ta. Dovleceii sunt foarte ușor de găsit pe timpul verii și acesta este sezonul când majoritatea îl includ în regimul alimentar. Pentru că dovleceii sunt recomandați și de către medici, încât nu ezita să îi consumi și în afara sezonuluin dacă îi poți procura.

 

Penne cu dovlecei

 

Trebuie să menționăm faptul că dovleceii sunt ideali pentru persoanele de orice vârstă, deoarece au efecte diuretice benefice organismului. Dar acesta nu este singurul beneficiu al acestui aliment, după cum urmează:

•Conține o gamă largă de vitamine: A, B1, B3, B6 și vitamina C.

•Întărește vasele de sânge și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

•Ajută la îmbunătățirea vederii.

•Este ideal pentru consum atunci când ai un deficit de calciu. În plus, magneziul din dovlecei ajută la asimilarea calciului.

•Are un rol atât antiinflamator cât și antimicrobian și este benefic pentru persoanele ce suferă de diabet sau reumatism.

•Previne cancerul de colon datorită proprietăților sale de a ajuta sistemul digestiv să lucreze în parametrii normali.

 

Dovlecei marinați

 

Fie că decizi să îl consumi crud sau semicrud, dovlecelul este un bun însoțitor pentru diferite tipuri de mâncare:

1.Salatele – Prin tăierea dovlecelului în felii subțiri, îl poți adăuga oricând la o salată cu roșii, castraveți, pătrunjel sau ceapă verde. Desigur, combinația nu se oprește aici, deoarece el se potrivește la gust cu aproape orice altă legumă. Spre exemplu, pentru a prepara o salată de dovlecel, mai ai nevoie și de două roșii felii. Adaugă niște condimente cum ar fi oregano, dar și alte verdețuri precum busuiocul sau pătrunjelul. Presară niște sare si asezonează cu ulei de măsline. Un deliciu pentru orice sezon!

2. Dovlecelul crud – Dacă vrei un antreu gustos și rapid de preparat, dovleceii te pot ajuta în această situație. Taie câteva felii de dovlecel peste care poți pune o lingură de orice: brânză topită, salată de vinete sau orice altă pastă pe care îți place să o consumi.

3.Dovlecel la grătar – Dacă vă plac ciupercile preparate pe grătar, cu siguranță dovleceii la grătar vă vor încânta. El poate fi servit cu o salată de roșii, cu ardei gras sau chiar alături de niște cartofi copți.

4.Pastele cu și din dovlecel – Pastele din dovlecel se prepară foarte simplu odată ce ai reușit să îl feliezi corespunzător. Fâșiile lungi se fierb asemenea pastelor și pot fi însoțite de orice sos pe care, în mod obișnuit, l-ai consuma cu paste. Pentru cealaltă categorie, pastele cu dovlecel, menționăm ca poți folosi orice fel de paste în preparare. Dovlecelul trebuie călit timp de cânteva minute în ulei de măsline și poți adăuga chiar și câteva felii de roșii sau alte legume pe care le preferi. Condimentele vin pe urmă: oregano, busuioc, sare și piper. Pentru cei ce preferă mâncărurile condimentate, un vârf de cuțit de praf de chilli este suficient.

 

Dovlecei crocanți

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.