
De fapt, se pare că bananele prea coapte, cele care au deja coaja maro şi arată că şi cum „le-a trecut vremea”, sunt mult mai sănătoase decât bananele cu coajă verde sau galbenă.
Cercetătorii japonezi au descoperit că bananele cu coajă maro sunt anticancerigene, ele conţinând cantitati ridicate de TNF (Tumor Necrosis Factor), o substanţă care atacă şi ucide celulele tumorale.
În plus, cu cât sunt mai coapte, cu atât bananele devin mai moi şi mai dulci, numai bune de folosit ca ingredient-cheie pentru deserturi delicioase!
Îngheţată de banane
Din bananele coapte poţi prepara cea mai sănătoasă îngheţată, fără zahăr, ouă, lapte sau smântână, si nici nu ai nevoie de alt ingredient în afară de banane!
Sună incredibil, dar bananele, odată congelate şi pisate destul în blender, se transformă într-o îngheţată cremoasă, datorită conţinutului ridicat de pectină.
Înghetată de banane cu ciocolată de nuci
Aşadar, decojeşte bananele, taie-le rondele şi pune-le într-o farfurie la congelator, cel puţin două ore. După ce se întăresc, pune-le în blender şi pisează-le.
Mai întâi se vor fărâmiţa, apoi vor arăta ca un terci, iar la un moment dat toate cocoloaşele vor dispărea şi bananele vor deveni un piure cremos şi fin.
Mai amestecă preţ de câteva secunde, pentru a „aera” îngheţata. Poţi servi desertul pe loc – va fi rece, dar destul de moale. Dacă vrei îngheţată în adevăratul sens al cuvântului, lasă compoziţia la congelator să se întărească.
Banane pe băţ învelite în ciocolată
Bananele şi ciocolata sunt o combinaţie de vis, iar bananele pe băţ arată irezistibil! Trebuie doar să decojesti bananele, să le tai la mijloc în două şi să înfigi câte un beţigaş în fiecare bucată. Aşează apoi bananele într-o tavă acoperită cu folie de plastic şi ţine-o la congelator pentru trei ore. Topeşte ciocolata pe abur, amestecând frecvent, apoi toarn-o într-un pahar înalt. Ia fiecare banană congelată şi scufund-o în ciocolată. Banana fiind rece, ciocolata caldă se va transforma repede într-o crustă crocantă, delicioasă. Dacă vrei varianta şi mai crocantă, imediat ce scoţi banana din ciocolata caldă, presară peste ea alune sau nuci tăiate mărunt.
Clătite cu banane, iaurt şi miere
Cremă de banane
Bananele coapte sunt foarte uşor de transformat într-o pastă cremoasă doar zdrobindu-le cu furculiţa şi amestecându-le cu lingura. Dacă ai 3 astfel de banane, adaugă 50 grame zahăr, 3 pliculeţe de zahăr vanilat, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură cu iaurt şi 150 g de frişcă. Amestecă energic ingredientele, iar crema obţinută toarn-o în pahare sau cupe şi ţine-o la frigider, cel puţin 30 de minute. Şi uite-aşa, fără cuptor, blender sau aragaz, ai un desert delicios şi răcoritor!
Clătite cu banane, iaurt şi miere
Dacă te-ai săturat de clătite cu gem sau cu cremă de ciocolată, încearcă această combinaţie savuroasă: taie bananele rondele şi acoperă cu ele jumătate din clătită. Toarnă peste banane puţin iaurt grecesc şi miere, apoi împătureşte clătita în patru. Deasupra, pune alte banane, acoperă-le şi pe acestea cu iaurt şi miere, iar la final presară nuci, stafide etc.
Smoothie cu banane
Bananele coapte, fie că le congelezi, fie că nu, sunt perfecte pentru preparat tot felul de smoothie-uri pe care le poţi servi la micul dejun, pe post de desert sau ca gustare. Foloseşte 2 banane la 500 ml lapte degresat sau apă de cocos şi adaugă orice fructe sau ingrediente îţi doreşti, de la unt de arahide, miere şi iaurt, la migdale sau granola. Bananele se „asortează” bine cu fructe precum piersici, fructe de pădure, ananas şi mere.
Adaugă comentariu