
Supă de pui cu porumb
Frumuseţea acestei reţete e că o poţi prepara din orice fel de carne de pui – fie fiartă, fie prăjită, fie pulpe, fie piept de pui.
În plus, combinaţia cu porumb, ghimbir şi sherry este irezistibilă!
Încălzeşte 2 linguri de ulei de alune într-o oală şi adaugă 1 ceapă tăiată mărunt, 1 căţel de usturoi mărunţit şi 2 linguri de ghimbir proaspăt ras.
Când toate ingredientele sunt moi, adaugă 2/3 cană de sherry şi lasă compoziţia să clocotească până scade la jumătate.
Adaugă 1.5 l zeamă de pui şi aşteaptă să fiarbă din nou, apoi adaugă 500 g boabe de porumb congelat şi carnea de pui tăiată mărunt şi lasă la fiert până când boabele încep sa se înmoaie.
Între timp, bate uşor 2 ouă. Când boabele sunt moi, dă focul la mic, asezonează supa cu sos de soia (2 linguri) şi toarnă lent ouăle bătute, amestecând constant cu o furculiţă.
Adaugă sare şi serveşte supa cât e caldă, cu ceapă verde tăiată mărunt pe deasupra şi câteva picături de ulei de susan.
Ce mancaruri delicioase poti gati cu resturile de friptura
Salată Caesar cu pui
Cu resturi de pui prăjit sau preparat pe grătar poţi oricând găti o delicioasă salată Caesar! Secretul acestei reţete celebre constă în dressingul special, făcut din gălbenuş de ou crud şi anşoa. În rest, nu ai nevoie decât de 3 salate romane, 1 cană cu crutoane şi parmezan ras. Pentru a prepara dressingul pentru salata Caesar, ai nevoie de:
– 6 bucăţi file de anşoa, scurse de ulei
– 1 căţel de usturoi
– 2 gălbenuşuri mari
– 2 linguri zeamă de lămâie proaspătă
– ¾ linguriţă muştar Dijon
– 2 linguri ulei de măsline
– ½ ceaşcă ulei vegetal
– 3 linguri parmezan ras fin
– piper negru proaspăt măcinat
Mărunţeşte împreună anşoa şi usturoiul până obţii o pastă. Pune-o într-un vas, adaugă gălbenuşurile, zeama de lămâie şi muştarul şi bate compoziţia cu telul.
Adaugă picătură cu picătură uleiul de măsline, apoi uleiul vegetal, bătând continuu până sosul devine gros şi lucios. Adaugă parmezanul şi asezonează cu sare, piper şi zeamă de lămâie.
Acum că sosul e gata, tot ce mai ai de făcut este să pui într-un bol frunzele întregi de salată, puiul tăiat cubuleţe, crutoanele şi dressingul.
Amestecă totul cu mâinile, pentru ca salata să nu se rupă, iar la final presară parmezan, ras în fâşii cât mai mari. Salata Caesar cu pui este perfectă pentru prânz, deoarece carnea o face nu doar delicioasă, ci şi săţioasă!
Salata Caesar cu pui si bacon
Wraps cu pui şi legume
Când vrei să găteşti ceva rapid pentru micul dejun sau pentru luat la pachet la birou, adună legumele pe care le ai prin cămară şi pieptul de pui sau copanul rămas de la prânzul de ieri. Ai nevoie şi de 4-6 foi de tortilla, pe care le poţi cumpăra gata preparate, sau le poţi găti chiar tu, dacă ai timp.
300 g făină, 1,5 linguriţe cu praf de copt, 100 ml lapte şi 2 linguri ulei de măsline se amestecă şi se frământă până capătă consistenţa unui aluat elastic. Se lasă deoparte timp de 10 minute, apoi se împarte în 8-10 biluţe, care se întind cu sucitorul şi se dau la rumenit într-o tigaie unsă cu ulei.
Odată ce ai foile de tortilla, pregăteşte amestecul: taie cubuleţe 1 piept de pui, ½ ardei gras roşu, 1 castravete cornişon şi 1 roşie. Taie fâşii câteva frunze de salată şi mărunţeşte puţin pătrunjel proaspăt şi 1 fir de ceapă verde.
Pune toate ingredientele într-un bol, adaugă 1 cutie mică de porumb şi amestecă uşor, asezonând cu sare şi ulei de măsline.
Tot ce-ţi rămâne de făcut e să umpli foile de tortilla cu amestecul de pui şi legume. Rulează-le şi savurează-le!
Adaugă comentariu