Blog

Ce mancaruri delicioase poti gati cu resturile de paste

Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Resturile de paste sunt ingredientul perfect pentru feluri de mâncare delicioase şi uşor de preparat!
ce_mancaruri_delicioase_poti_gati_cu_resturile_de_paste.jpg

Câteodată e imposibil să mănânci toate pastele pe care le faci. Sau chiar ţi se adună în frigider mai multe resturi de paste gata fierte.

Iată ce feluri de mâncare delicioase poţi găti cu ele, în doi timpi şi trei mişcări!

 

Omletă napoletană

Spaghetele merg cel mai bine cu această reţetă, dar poţi folosi orice alt tip de paste ai (penne, fusilli etc).

Pentru început, bate uşor 4 ouă întregi, adaugă resturile de paste şi toarnă jumătate din compoziţia astfel obţinută într-o tigaie în care ai încins în prealabil puţin ulei de măsline.

Presară peste paste un strat generos de brânză şi caşcaval ras, pe care îl acoperi apoi cu restul de paste amestecate cu ou.

Când omleta de pe fundul tigăii s-a rumenit, întoarce-o cu grijă pentru ca şi partea de deasupra să se rumeneasca. Atât! Simplu şi delicios!

4 mâncăruri delicioase pe care le poţi găti din resturile de brânză

Pizza de spaghete

Indiferent că ai resturi de spaghete simple sau cu sos, le poţi foarte uşor transforma într-o pizza delicioasă!

Bate într-un vas 2 ouă mari cu un sfert de ceaşcă de lapte integral şi jumătate de ceaşcă de parmezan ras. Asezonează cu piper şi sare, apoi adaugă spaghetele şi amestecă bine.

Întinde uniform compoziţia într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline extra-virgin şi las-o pe foc timp de 8 minute.

Scoate pizza de spaghete pe o farfurie, mai adaugă puţin ulei în tigaie şi răstoarnă pizza înapoi în tigaie, pentru a o rumeni şi pe cealaltă parte. În aproximativ 6 minute ar trebui să fie gata! 

Budincă de spaghete

Frittata cu spaghete şi legume

Tot din resturile de spaghete se poate prepara o frittata delicioasă pe care o poţi savura oricând, chiar şi la micul dejun. Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline extra-virgin, rumeneşte timp de 10-12 minute 3 cepe mărunţite.

Scoate ceapa rumenită într-un bol şi las-o să se răcească.

Separat, amestecă într-un vas 2 ouă mari, 2 albuşuri, ½ ceaşcă lapte degresat, cepele rumenite anterior şi, după gust, parmezan ras, pătrunjel, busuioc, sare şi piper.

Adaugă ce legume preferi, mărunţite în prealabil (broccoli, ardei gras, roşii etc.), carne, tofu sau ciuperci – dacă vrei să consumi proteine, şi spaghetele. Toarnă frittata în tigaie şi rumeneşte-o pe o parte, apoi pe cealaltă.

6 mâncăruri delicioase pe care le poţi găti din pâinea rămasă

Paste crocante cu ou, brânză de capră şi roşii

Dacă ai la dispoziţie 2-3 ceşti de resturi de paste, transformă-le în această mâncare delicios de crocantă şi de săţioasă.

Pune pastele într-o tigaie/ wok şi rumeneşte-le în ulei de măsline timp de 5-7 minute, agitând tigaia din când în când. Adaugă sare şi piper şi aşează pastele într-o farfurie.

Revino la tigaie şi rumeneşte timp de 1 minut o roşie coaptă, mărunţită şi curăţată de coajă, asezonată cu 1 linguriţă de ierburi aromatice proaspete (pătrunjel, oregano, cimbru).

Separat, prăjeşte un ou bătut în ulei de măsline, timp de 4 minute. Deasupra pastelor pe care le-ai pus în farfurie, rade brânză de capră, apoi adaugă roşia rumenită şi oul prăjit. Presară ierburi aromate şi savurează o mâncare pe cât de delicioasă, pe atât de săţioasă!

Ghidul pastelor, cum să le alegem pe cele potrivite

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE