Blog

Ce mancaruri delicioase poti gati din resturile de orez

Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Ai fiert mai mult orez decât ai avut nevoie? Nicio problemă! Resturile de orez de azi, le poţi folosi mâine la o altă mâncare delicioasă!
ce_mancaruri_delicioase_poti_gati_din_resturile_de_orez.jpg

Iată câteva idei:

Budincă de orez

Cu doar 3 ingrediente şi o cană de orez fiert, alb sau brun, poţi găti un desert vegan delicios şi cremos!

Folosind lapte de cocos în loc de lapte obişnuit şi sirop de arţar în loc de zahăr, vei putea să te răsfeţi cu varianta mai sănătoasă a reţetei clasice de budincă de orez cu lapte.

Reţeta e foarte simplă: toarnă 1 cană de lapte de cocos într-o o oală mică, pune-o pe aragaz la foc mediu spre mare şi lasă să fiarbă.

Adaugă 1 lingură de sirop de arţar sau agave şi amestecă, apoi adaugă 1 cană de orez alb sau brun şi amestecă până toate ingredientele sunt întrepătrunse. Lasă orezul să fiarbă timp de 5 minute, până compoziţia devine mai groasă.

Serveşte cu scorţişoară şi migdale presărate pe deasupra.

Ce mâncăruri delicioase poţi găti cu resturile de paste

Roşii umplute cu orez

Dacă ai 200 grame de orez fiert şi nu ştii ce să faci cu ele, încearcă această reţetă! Taie 150 grame bacon cubuleţe şi rumeneşte-le într-o tigaie, adaugă orezul, sărează şi piperează după gust.

Cu acest amestec, umple 8-9 roşii cărora le-ai tăiat capacul şi le-ai scos pulpa. Presară parmezan deasupra.

Mărunţeşte pulpa de la roşii, adaugă 2 linguri de ulei şi 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi întinde acest amestec într-o tavă termorezistentă.

Aşează roşiile, acoperă şi ţine tava la cuptor 15 minute, după care îndepărtează capacul şi mai lasă la cuptor încă 15-20 de minute, până ce sosul scade. Spornice şi gustoase, roşiile umplute cu orez sunt perfecte pentru o cină în familie, dar şi pentru a fi luate a doua zi la birou.

Salată de orez brun în ardei graşi

Bruschete cu salată de ton şi orez

Cu roşii, ton şi 100 grame de orez fiert în apă cu sare, poţi prepara nişte bruschete delicioase! Amestecă orezul cu 2-3 linguri de parmezan ras, sare şi piper proaspăt măcinat şi câteva legume, de pildă 2-3 fire de ceapă verde şi roşii cherry. Stoarce de ulei 2 cutii de ton, amestecă peştele cu puţin pătrunjel verde tocat şi adaugă-l la orez.

Poţi aşeza această compoziţie pe felii de pâine prăjită şi servi ca atare, sau poţi încerca varianta mai complicată (dar mai gustoasă!): taie în felii rotunde 2 vinete, sărează-le şi pune-le la scurs într-o sită. Aşează-le apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei şi aşează pe fiecare felie de vinete câte 1-2 linguri din amestecul cu ton şi orez. Dă la cuptor 30 de minute şi serveşte bruschetele calde, cu pătrunjel verde deasupra.

Salată cu ton, legume şi orez

Este o salată uşor de preparat oricând ai la îndemână 150 grame de orez fiert în sare. Într-o tigaie încinsă cu 1 lingură de unt, căleşte 1 cutie cu amestec mexican de legume. Lasă la răcit, iar separat scurge 1 cutie mare cu ton bucăţi. Amestecă legumele, tonul, 1 lingură de capere şi 1-2 fire de ceapă tăiate mărunt şi toarnă compoziţia peste orez. Ca dressing, amestecă ulei de măsline, oţet balsamic după gust, sare şi piper. Et voilà: ai pregătit cina sau prânzul pe ziua de azi!

Salată cu orez sălbatic şi legume pe grătar

Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE