Home » Ce plante aromatice poti cultiva in ghiveci

Ce plante aromatice poti cultiva in ghiveci

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© emmi – Fotolia.com
Rupe frunzele proaspetele ale plantelor aromatice crescute de mana ta pentru a crea preparate cu un gust desavarsit.
fotolia_54466087_subscription_xl.jpg_c_emmi_-_fotolia.com_.jpg

Nimic nu adaugă mai multă aromă preparatelor tale decât condimentele pe care le poți crește chiar tu. Nu toți ne-am născut cu un simț pentru creșterea plantelor, dar nu trebuie să fii un expert pentru a cultiva plante aromatice într-un ghiveci din apartamentul tău. Alege condimentele pe care le folosești cel mai des și descoperă cum le poți avea proaspete și mereu la îndemână. În fond, suntem convinși că cei care urmăresc emisiunea de gătit a lui Jamie Oliver s-au întrebat măcar odată ce gust ar avea mâncărurile lor dacă în loc să se întindă după pliculețul de condimente, le-ar putea rupe direct din ghiveci pentru a oferi preparatelor gustul bucătăriei perfecte.

 

Busuiocul

Este o plantă care nu te va ține mai mult de un sezon. Are nevoie de foarte multă lumină și de un ghiveci din care apa se scurge foarte repede. Poți cumpăra semințe pentru plantare, dar o plantă mică are mai multe șanse să se dezvolte. Ai nevoie de un ghiveci de lut deoarece plasticul nu permite rădăcinei să respire. Udă busuiocul doar când jumătatea de sus a pământului s-a uscat. Când planta are cel puțin 6 frunze, le poți tăia pe primele 2 de sus. Astfel, planta va avea și mai multe ramificații în continuare. Pastele tale vor avea o aromă mult mai intensă dacă adaugi busuioc proaspăt.

 

Oregano

Oregano este o plantă care are o medie de viață de circa 2-3 ani. Poți cumpăra două plante mici sau una mai mare. Este dificil să o crești folosind semințe, deci poți renunța la această idee. Folosește tot un ghiveci de lut pentru a o ajuta să se dezvolte armonios. Oregano nu are nevoie de fertilizatori pentru a crește, ește de ajuns ăs o uzi în mod regulat. Chiar dacă planta poate fi cultivată cu ușurință în apartament, nu plasa ghivechiul în locuri foarte umede deoarece rădăcina poate putrezi foarte ușor.

 

Rozmarin

Are o medie de viață de 2-3 ani și are nevoie de ventilație și de multă căldură, de preferat fiind cea solară. Nu are nevoie de multă apă și este recomandată udarea doar când se observă că partea de sus a solului s-a uscat. Este un condiment ideal pentru mâncărurile pe bază de carne de pui, pentru somon sau preparate cu ton. Rozmarinul este o plantă aromatică care reduce colesterolul din sânge și reglează tensiunea pentru a reduce durerile de cap, așadar e o investiție bună.

 

Pătrunjel

Te va ține circa două sezoane și este o plantă iubitoare de căldură, care trebuie ferită de umezeală cu orice preț. Are nevoie de un ghiveci înalt deoarece rădăcinile sale se dezvoltă mult. Nu are nevoie de fertilizatori. Spre deosebire de celelalte plante aromatice prezentate mai sus, pătrunjelul se taie în mod regulat aproape de pământ și vor apărea frunze noi în locul celor vechi. Este un condiment des folosită la supe sau tocănițe datorită aromei sale puternice și plăcute. Este o plantă care ajută digestia și ajută la fluidizarea sângelui.

 

Cimbru

Cimbrul crește cel mai bine în zonele uscate și nu are nevoie de mulți nutrienți. Dacă este ținut la umbră, el va crește oricum, dar nu va avea densitatea frunzelor la fel mare ca în cazul unei plante ținute la soare. Poți tăia cimbrul pentru a-l folosi atunci când dimensiunea lui atinge o palmă de-a ta. Preparatele marinate au o aromă mai puternică atunci când adaugi cimbru.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.