Ce retete delicioase poti gati cu albusurile ramase

Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Imposibil să nu rămâi în bucătărie, din când în când, cu albuşuri nefolosite. Iată ce mâncăruri delicioase poţi găti cu ajutorul lor!
ce_retete_delicioase_poti_gati_cu_albusurile_ramase.jpg

Bezele Pavlova

Dacă ai doar 2 albuşuri la dispoziţie, trebuie să încerci acest desert parfumat, „înecat” în frişcă şi fructe!

Pregăteşte mai întâi smântâna pentru bezele: mixează 150 ml smântână lichidă şi las-o la rece.

Bate apoi cele 2 albuşuri cu 200 g zahăr pudră şi 1 plic de zahăr vanilat. Când spuma devine ţeapănă, adaugă smântâna, amestecând compoziţia cu o spatulă de jos în sus, pentru a-şi menţine textura pufoasă.

Apoi, pregăteşte tava: tapeteaz-o cu hârtie de copt, unge-o cu unt şi presară peste toată tava amidon de porumb.

Cu ajutorul unui poş, formează cercuri din compoziţia de bezea şi lasă-le la copt 10 minute la 170 de grade, apoi 45 de minute la 130 de grade.

Aşteaptă ca bezelele să se răcească în cuptor, apoi acoperă-le cu frişcă şi fructe proaspete. Ţine bezelele Pavlova la frigider, înainte de a le servi. Sunt un adevărat răsfăţ culinar!  

Pavlova cu ciocolată

Prăjitură din albuş

Pe cât de uşor de preparat, pe atât de gustoasă, prăjitura din albuş te poate „salva” atunci când rămâi cu 6 albuşuri în frigider.

Bate-le spumă împreună cu un praf de sare şi 1 pahar de zahăr, presară 1 pahar de făină proaspăt cernută, amestecând cu o spatulă de jos în sus, apoi toarnă 50 ml de ulei şi stoarce zeama de la o lămâie.

Adaugă 2-3 linguriţe cu esenţă de rom şi 1 pahar cu fructe uscate, nuci şi rahat tăiat bucăţele. Amestecă bine, apoi toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. După aproximantiv 40 de minute, prăjitura va fi gata!

Spumă de ciocolată cu fructe

Acest desert elegant din doar 2 albuşuri nici măcar nu are nevoie de coacere! Topeşte pe baie de abur 250 g ciocolată menaj şi, după ce s-a răcit, adaugă în ea 150 ml smântână, 2 foiţe de gelatină înmuiate în apă şi stoarse bine şi 5 linguri de rom. Separat, bate cele 2 albuşuri cu un praf de sare şi 2 linguriţe de zahăr, apoi adaugă această compoziţie în spuma de ciocolată, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn sau o spatulă. În nişte pahare largi şi transparente, aşează un strat de fructe (zmeură, coacăze, banane etc.), toarnă peste spumă de ciocolată şi ţine paharele în frigider 3-4 ore. Decorează cu fructe şi frunze de zmeură înainte de a servi.

6 mâncăruri delicioase pe care le poţi găti din pâinea rămasă

Omletă cu spanac şi ciuperci

Dacă ai un singur albuş, îl poţi folosi pentru a găti o omletă fără multe calorii, dar plină de vitamine. Ia 2 ouă, separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşul pe care-l aveai dinainte amestecă-l cu acestea două. Bate-le spumă cu un praf de sare, adaugă cele 2 gălbenuşuri, 1 lingură cu brânză de vaci, 100 g spanac fiert şi tocat şi câteva frunze de pătrunjel. Căleşte în unt topit 2 ciuperci tăiate mărunt şi toarnă peste ele compoziţia pregătită anterior. În 2-3 minute, omleta va fi numai bună de savurat!

Sufleu de peşte  

Tot de un singur albuş ai nevoie şi pentru acest sufleu delicios cu peşte şi creveţi. Găteşte la foc mic 500 g eglefin în 400 ml lapte condimentat cu sare şi piper negru proaspăt măcinat. După 5-8 minute, când peştele devine fraged, scurge laptele într-un castron. Separat, înmoaie 4 foi de gelatină în apă rece, timp de 5 minute.

Treci din nou la aragaz şi topeşte 30 g unt într-o tigaie, ia de pe foc şi amestecă 3 linguri de făină, apoi toarnă laptele scurs anterior. Fierbe acest sos la foc mic, timp de câteva minute, amestecând constant. Adaugă gelatina, 5 linguri de smântână, eglefinul, 200 g creveţi gătiţi şi curăţaţi şi 2 linguri de pătrunjel tocat.

Separat, bate un albuş spumă şi adaugă-l în compoziţia de mai sus. Toarnă întregul amestec în castronele mici şi ţine-le la frigider până se încheagă bine. Răstoarnă sufleul pe farfurii, garniseşte cu pătrunjel proaspăt tocat şi vei obţine preparatul perfect pentru o cină elegantă.

Ce reţete delicioase poţi găti cu resturile de legume

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE