Home » Promo » Ce să mănânci ca să adormi
Promo

Ce să mănânci ca să adormi

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Secretul unui somn bun? Cu o oră şi jumătate înainte de a merge la culcare, du-te la bucătărie şi alege o gustare somnoroasă!
shutterstock_138678467.jpg

Ai grijă la combinaţiile alese, ca să nu depăşeşti 200 de calorii, pentru a nu-ţi da peste cap sistemul digestiv! Mai jos, găseşti o listă cu alimente care te ajută să te relaxezi şi să ai parte de un somn bun. 

 

1. Banană. Acest fruct este precum o pastilă de dormit învelită într-o coajă galbenă. Pe lângă melatonina liniştitoare şi serotonină, banana conţine magneziu, un adevărat relaxant muscular.

 

Plantele medicinale care ameliorează tulburările de menopauză

 

2.  Lapte cald. Nu e un mit! Laptele conţine triptofan, un aminoacid cu un efect sedativ, dar şi calciu, care ajută triptofanul să ajungă la creier.

3. Miere. În laptele sau ceaiul de seară, strecoară o lingură cu miere. Glucoza din ea este exact ce-i trebuie creierului pentru a inhiba orexina, un neurotransmiţător despre care se spune că este conectat la… vigilenţă.

4. Cartof. Unul mic şi copt nu-ţi va copleşi tractul gastrointestinal! Dimpotrivă, înlătură acizii, care sunt responsabili cu oprirea căscatului.

5. Fulgi de ovăz. Sunt o sursă bogată în melatonină, moş Ene al organismului tău. Un bol mic cu fulgi de ovăz şi un pic de sirop de arţar pe deasupra – iată cina ideală!

 

Briose cu ovaz si afine

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.