Revista Practic în bucătărie

Ce spun nutriţioniştii despre cele mai NESĂNĂTOASE alimente pe care le consumăm zilnic

Sursa
RTV.NET
Foto
Shutterstock
Află care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti !
shutterstock_128156516.jpg

Băuturile carbogazoase sunt foarte periculoase pentru organism, potrivit medicului nutriţionist Virgiliu Stroescu. Expertul a declarat la România TV că nici carnea nu este un aliment sănătos, din cauza nitriţilor şi altor substanţe conţinute, ce pot duce la apariţia cancerului.

„Dacă s-a amintit că acea carne de porc, care are multă grăsime, nu este sănătoasă şi sunt de acord întru totul, dacă brânzeturile procesate sunt foarte periculoase, bine ar fi să nu se dea niciodată la copii brânză topită, pentru că are o serie de alte ingrediente care nu sunt sănătoase, în privinţa legumele şi fructelor, acesta sunt foarte sănătoase, chiar dacă sunt crescute cu tot felul de îngrăşăminte, ele nu au nimic care să ne facă rău”, a declarat Virgiliu Stroescu la România TV.

Citeşte şi Topul bombelor alimentare

Medicul nutriţionist a precizat că, de exemplu, „dacă roşia arată bine, nu are niciun miros, niciun gust deosebit, este bună. Este bine, însă, să nu mergem la fructele mamut, că sunt prelucrate, într-un fel sau altul şi ar putea să fie nesănătoase, însă nu avem nicio dovadă că nu sunt sănătoase”, a spus Stroescu.

Află şi Cum putem recunoaşte alimentele falsificate

„Periculoase sunt băuturile carbogazoase. În tot sângele nostru sunt 5 grame de zahăr, adică o linguriţă. Dacă într-un singur pahar sunt 12 linguriţe de zahăr, în ce hal se inundă organismul cu glucoză, în afară de substanţele aceleacare dau culoare şi gust şi care nu au nicio legătură cu plantele naturale”, atenţionat nutriţionistul.

Citeşte şi Cel mai bun aliment de mâncat la micul dejun. Vezi reţetele delicioase

Din păcate, nici sucurile care nu conţin zahăr nu sunt sănătoase. „Sunt mai păcătoase, pentru că dulcele acela nu este natural, au nişte substanţe, dovedite, care sunt foarte periculoase pentru organism”, a precizat Virgiliu Stroescu.

Află ce spune nutriţionistul despre carne pe RTV.NET.

Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE