Home » Blog » Ce sunt fructele de mare
Blog

Ce sunt fructele de mare

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© FPWing – Fotolia.com
Iata cat de benefice pot fi fructele de mare pentru organism!
fructe_de_mare_fotolia_66215087_subscription_xxl.jpg_c_fpwing_-_fotolia.com_.jpg

Din categoria fructelor de mare fac parte creveții, homarii, crabii, langustele, scoicile, caracatițele și sepiile. Toate acestea reprezintă o sursă bogată de minerale și vitamine, iar cel mai important aspect legat de fructele de mare este că trebuie sa fie proaspete când le consumați. Cel mai bine este sa le cumpărați vii pentru că sunt foarte perisabile, și aveți grijă cu cele pe care le cumpărați congelate!

 

Este important ca atunci când sunt refrigerate, să nu întrerupem lanțul de frig, și să le consumăm în cel mai scurt timp, deoarece se pot altera, și de asemenea se pot contamina cu agenți patogeni.

 

Creveții se află printre cele mai populare fructe de mare și pot fi folosiți în sosuri, în salate, pregătiți la grătar (dacă sunt de dimensiuni mai mari). Creveții conțin substanțe puternic antiinflamatoare, vitamina B12, magneziu, cupru si zinc. De asemenea, creveții conțin cantități generoase de acizi grasi Omega 3 care previn îmbătrânirea prematură. Creveții sunt bogați în triptofan, un aminoacid esențial, precursor al serotoninei (așa numitul hormon al fericirii) și în iod.

Orez cu fructe de mare

Crabii au un conținut scăzut de grăsimi și au puține calorii și din aceste motive sunt ideali pentru persoanele care suferă de boli ale inimii. Carnea de crab este bogată în fosfor, iod si lecitină, iar cromul conținut are un rol important în păstrarea glucozei în nivelurile normale. Crabii se pot consuma fierți, pregătiți la cuptor, prăjiti sau pe grătar, și sunt delicioși în salate, cu dressinguri de iaurt sau maioneză.

 

Homarii conțin cupru, seleniu, potasiu și acizi grasi Omega 3 și ajută la prevenirea bolilor de rinichi și la întărirea sistemului imunitar. Homarii se servesc fierți, în supe, în salate sau prajiți, și sunt benefici și pentru bolnavii de artrită.

Corabioare cu fructe de mare

Midiile conțin numeroase săruri minerale, fier si fosfor, precum și vitaminele A, B2, B1, B6, vitamina C si vitamina K. Carnea midiilor are un conținut redus de grăsimi și este ideală în curele de slăbire. Midiile sunt delicioase cu sosuri, însoțite de orez, sau în paste.

Supa Laksa din fructe de mare

Stridiile, binecunoscute pentru calitățile lor afrodisiace, sunt bogate și în zinc, și ajută la creșterea numărului de spermatozoizi al unui bărbat. Bărbații ar trebui sa consume zilnic 11 mg de zinc pe zi, iar în 200 grame de stridii se pot găsi 13 mg de zinc. Stridiile conțin minerale importante cum ar fi seleniul, manganul, magneziul, fluorul, cuprul si potasiul. Stridiile sunt recomandate spre a fi consumate de bărbații cu probleme ale sistemului reproducator deoarece conțin aminoacizi si peptide cu rol specific în stimularea producției de testosteron. Stridiile se recomandă și persoanelor cu diverse afecțiuni oftalmologice de tipul degenerescenței maculare, afecțiune ce provoacă pierderea treptată a vederii.

 

În țările asiatice, algele sunt considerate de asemenea fructe de mare. Cea mai cunoscuta algă marină verde albastră este spirulina, care crește imunitatea, îmbunatațește memoria și conține vitamina B12.

Acizii grasi Omega 3 se regăsesc din abundență în fructele de mare și sunt recunoscuti pentru rolul de protector al sistemului circulator. 90 de grame de midii conțin 700 mg de acizi grasi Omega 3, exact doza zilnică recomandată de medici și nutritioniști. Acizii grasi Omega 3 conținuti în fructele de mare au un important efect antiinflamator la nivelul creierului, iar femeile care includ în dieta lor fructe de mare au o predispoziție mai scăzută la a dezvolta cancer de sân.

Paella de fructe de mare

Dacă ai un fond alergic sensibil, este recomandat să consumi fructele de mare cu atenție, deoarece în cazul în care nu sunt bine preparate sau sunt alterate, ele genereaza o histamină, o substanță ce provoacă reacții alergice.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.