Blog

Ce trebuie sa stii despre mancarea incalzita la microunde

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© grzymkiewicz – Fotolia.com
Dacă iți iubești familia citește acest articol și încearcă să încălzești mâncarea în modul potrivit, chiar dacă durează mai mult.
fotolia_61467924_subscription_xl.jpg_c_grzymkiewicz_-_fotolia.com_.jpg

Pe scurt, microundele deformează structura moleculară a mâncării. Distrug majoritatea nutrienților și cauzează multe alte probleme pentru sistemul imunitar.

 

Pericolele dovedite ale micorundelor

Este posibil ca milioane de oameni să-și sacrifice cu ignoranță sănătatea, doar pentru comoditatea pe care o oferă cuptoarele cu microunde? De ce Uniunea Sovietică a interzis cuptoarele cu microunde în anul 1976? Cine a inventat cuptoarele cu microunde și de ce? Răspunsurile la aceste întrebări v-ar putea șoca atât de mult încât să vă facă să aruncați la gunoi cuptoarele cu microunde.

 

Peste 90% din gospodăriile americane folosesc pentru prepararea meselor cuptoare cu microunde. Deoarece cuptoarele cu micorunde sunt foarte convenabile și au un consum redus de energie, în comparație cu cuptoarele tradiționale, acestea lipsesc din foarte puține case sau restaurante. În general, oamenii cred că prepararea mâncării în cuptoarele cu microunde nu are nici un efect negativ asupra acesteia sau asupra lor. Bineînțeles că, dacă aceste cuptoare ar fi cu adevărat dăunătoare, guvernul ar interzice comercializarea lor, nu? Indiferent de ceea ce s-a spus „oficial” despre cuptoarele cu microunde, noi personal am încetat să le mai folosim datorită factorilor menționați în acest articol.

 

Scopul acestui raport este de a dovedi că gătitul la cuptorul cu microunde nu este nici natural nici sănătos și este mult mai periculos pentru corpul uman decât și-ar putea cineva imagina. Cu toate acestea producătorii, politicienii și însăși gândirea umană nu vor să vadă dovezile. Din cauza acestui lucru, oamenii continuă să își încălzească mâncarea la microunde, fără a cunoaște efectele și pericolele acestui proces.

 

Carcinogenii din mâncarea preparată la microunde

În cartea scrisă de doctorița Lita Lee, „Efectele radiației cu microunde – cuptoarele cu microunde” și în numerele din martie și septembrie 1991 ale revistei „Earthletter”, a afirmat că orice cuptor cu microunde are scurgeri de radiații electro-magnetice, dăunează mâncării și transformă substanțele din interior în produse toxice pentru organe și carcinogene. Mai multe cercetări sumarizate în acest articol evidențiază faptul că aceste cuptoare sunt mult mai periculoase decât ne-am fi putut imagina.

 

În următoarele rânduri se regăsește un sumar al cercetărilor rusești publicate de „Atlantis Raising Educational Center” din Portland, Oregon. Carcinogenii s-au format în toată mâncarea testată. Nicio mâncare testată nu a fost pregătită mai mult la microunde doar pentru a se ajunge la rezultat, cum ar fi gătirea, dezghețarea sau încălzirea. Iată un sumar ar rezultatelor testului:

•în cărnurile preparate la microunde suficient de mult pentru a fi consumate se formează d- Nitrosodienthanolamina, un cunoscut cangerigen

•unii dintre amino-acizii din laptele cu cereale încălzit la microunde s-au transformat în carcinogeni

•particule de glucozidă și galactozidă din fructele dezghețate la microunde s-au transformat în substanțe carcinogene

•expunerea foarte scurtă a legumelor crude, gătite sau înghețate a cauzat transformarea alcaloizilor acestora în carcinogeni

•în plantele expuse la microunde, îndeosebi rădăcinoase, s-au format radicali liberi carcinogeni. A scăzut valoarea nutritivă a acestora.

 

Cercetătorii ruși au descoperit și o accelerare a degradării structurale, ceea ce a dus la o scădere a valorii mâncării între 60 și 90% în toate produsele testate. Între aceste modificări s-a observat și:

•scăderea cantității de vitamina B, C și E, minerale esențiale și lipotropice în toate produsele testate

•deteriorarea substanțelor din plante, ca alcaloizii, glucozidele, galactozidele și nitrilozidele

•degradarea nucleo-proteinelor din cărnuri

Tu cât de des folosești cuptorul cu microunde?

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE