Caponata, este o combinație de vinete și legume, pe care trebuie să o încercați.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 1 ceapă mare, fin tocată
- 2 tije țelină apio, fin tocată
- 1 ardei roșu, curățat și tocat
- 1 ardei galben, tocat
- 5 căței de usturoi, feliați
- 5 linguri ulei de măsline
- 100 g vinete la borcan
- 400 g roșii la conservă
- 1 lingură capere mici
- 1 pumn măsline verzi, tocate
- 1 lingură de oțet de vin roșu
- 1 linguriță zahăr pudră
- baghetă mare, feliată
Modalitate de preparare:
- Gătiți ușor ceapa, țelina, ardeiul și usturoiul în ulei timp de 15-20 de minute până se înmoaie.
- Completați cu restul ingredientelor, apoi se fierbe timp de 5 minute.
- Se poate prepara cu 1 zi înainte de servire.
- Preparatul se servește cald sau la temeratura camerei pe pâine prăjită frecat cu cățel de usturoi tăiat.
- Poate însoți preparatele din carne sau chiar paste făinoase.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu