1.Taie tarhonul și pătrunjelul cât mai mărunt și amestecă-le cu muștarul și un praf de sare și piper.
2.Unge carnea cu puţin ulei și sosul de muștar. Așaz-o într-o tavă și stropește-o cu ulei și o ceșcuţă cu apă. Lasă la cuptor aproximativ o oră. Din când în când, stropește-o cu sosul din tavă. Dacă sosul scade prea mult, adaugă puţină apă.
3.Separat, taie ceapa mărunt și călește-o în ulei. Adaugă morcovul și, după câteva minute, ardeiul copt și tocat. Stinge cu sosul de roșii și pune câteva rondele de ardei iute. Lasă pe foc să se lege bine sosul. La final, aromatizează cu puţin pătrunjel tocat.
SFAT! ÎNŢEAPĂ DIN LOC ÎN LOC BUCATA DE CARNE ȘI BAGĂ CĂŢEII DE USTUROI TĂIAŢI PE JUMĂTATE ȘI CRENGUŢE DE ROZ MARIN. E MULT MAI DELICIOS ȘI AROMAT!
1,5 kg ceafă de porc
1 legătură de pătrunjel
5 linguri cu muştar
tarhon
ulei
sare
piper
Pentru sos
2 cepe
1 morcov
500 ml sos de roşii
2 ardei copţi
1 ardei iute
Adaugă comentariu