- Crestați carnea, ajunând cu vârful cuțitului până aproape de vertebre.
- Asezonați-o cu ardei afumat, sare și piper după gust.
- Ungeți toată suprafața cărnii cu usturoi.
- Încingeți uleiul de măsline și untul într-o tigaie cu capac, adăugați usturoiul, salvia, rozmarinul și ceapa tocată.
- Adăugați carnea și prăjiți-o bine pe toate părțile.
- Turnați vinul, pasta de tomate amestecată cu supa de vită șiintroduceți tigaia în cuptorul preîncălzit la 140 de grade pentru 2 ore și jumătate.
- Porționați carnea și serviți-o împreună cu o garnitură la alegere și sosul lăsat în tavă.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 1,2 kg ceafă de miel
- 1 ceapă
- 1/2 căpățână usturoi
- 60 g pastă tomate
- 50 ml vin dulce
- 100 ml supă vită
- 50 g unt
- 50 ml ulei măsline
- 1/2 legătură salvie
- 1 linguriță ardei roșu afumat
- 2-3 fire rozmarin
- sare
- piper negru măcinat
Noi îți dăm rețeta perfectă, tu alegi garnitura preferată.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu