Home » Mâncăruri » Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie
Mâncăruri

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

  1. Crestați carnea, ajunând cu vârful cuțitului până aproape de vertebre.
  2. Asezonați-o cu ardei afumat, sare și piper după gust.
  3. Ungeți toată suprafața cărnii cu usturoi.
  4. Încingeți uleiul de măsline și untul într-o tigaie cu capac, adăugați usturoiul, salvia, rozmarinul și ceapa tocată.
  5. Adăugați carnea și prăjiți-o bine pe toate părțile.
  6. Turnați vinul, pasta de tomate amestecată cu supa de vită șiintroduceți tigaia în cuptorul preîncălzit la 140 de grade pentru 2 ore și jumătate.
  7. Porționați carnea și serviți-o împreună cu o garnitură la alegere și sosul lăsat în tavă.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

ceafa_de_miel_la_cuptor_cu_salvie_si_vin.jpg

  • 1,2 kg ceafă de miel
  • 1 ceapă
  • 1/2 căpățână usturoi
  • 60 g pastă tomate
  • 50 ml vin dulce
  • 100 ml supă vită
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei măsline
  • 1/2 legătură salvie
  • 1 linguriță ardei roșu afumat
  • 2-3 fire rozmarin
  • sare
  • piper negru măcinat
Noi îți dăm rețeta perfectă, tu alegi garnitura preferată.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.