1.Curăță lămâia de coajă și stoarce zeama fructului. Amestecă sucul de mere cu apa și o lingură cu zeamă de lămâie. Pune pe foc.
2.Adaugă scorțișoara, boabele de cardamom, anasonul, cuișoarele și coaja de lămâie. Lasă să ajungă la temperatura de fierbere.
3.Când clocotește redu flacăra, acoperă și lasă 10 minute pe foc mic. Dă apoi deoparte, adaugă pliculețe de ceai și lasă încă 5 minute.
4.Adaugă miere după gust, portocala și cubulețele de mere. Toarnă în căni și servește imediat.
Poza principala
Galerie foto
1 lămâie
1 l suc de mere
500 ml apă
4 batoane de scorțișoară
1 lingură cu boabe de cardamom zdrobite
1 linguriță cu cuișoare
2 steluțe de anason
6 plicuri cu ceai negu
miere/sirop de arțar
1-2 mere tăiate cubulețe
1 portocală tăiată subțire
Ciocolata calda
Energizant și aromat, ceaiul picant îți trezește toate simțurile.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu