Home » Ceapa confiata, in vin rosu

Ceapa confiata, in vin rosu

  1. Spălați cepele și ștergeți-le cu un prosop de bucătărie.
  2. Tăiați cozile la o distanță de 3 cm de bulb.
  3. Căliți ceapa în ulei de măsline și lăsați-o să se înăbușească la foc mic, cu capacul pus pentru 5 minute.
  4. Adăugați mierea, vinul, scorțișoara și coaja de portocală, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute.
  5. Când aceasta este gata, răsturați-o într-o forma de silicon.
  6. Când se răcește lăsați preparatul la frigider. 
  7. Serviți ca și aperitiv pe pâine prăjită.

  Credit Foto: Fotolia/ Viktorija

Poza principala

ceapa_confiata_in_vin_rosu.jpg

  • 600 g ceapă nouă
  • 1 lingură ulei floarea soarelui
  • 1 lingură miere
  • 200 ml vin roșu
  • jumătate linguriță coajă portocală
  • sare
  • piper
  • un sfert linguriță scorțișoară
Se anuntă petrecere și nu știi ce aperitive să mai pregătești? Îți propunem ceapă confiată în sos de vin, servită pe pâine prăjită.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE