- Spălați cepele și ștergeți-le cu un prosop de bucătărie.
- Tăiați cozile la o distanță de 3 cm de bulb.
- Căliți ceapa în ulei de măsline și lăsați-o să se înăbușească la foc mic, cu capacul pus pentru 5 minute.
- Adăugați mierea, vinul, scorțișoara și coaja de portocală, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute.
- Când aceasta este gata, răsturați-o într-o forma de silicon.
- Când se răcește lăsați preparatul la frigider.
- Serviți ca și aperitiv pe pâine prăjită.
Credit Foto: Fotolia/ Viktorija
Poza principala
- 600 g ceapă nouă
- 1 lingură ulei floarea soarelui
- 1 lingură miere
- 200 ml vin roșu
- jumătate linguriță coajă portocală
- sare
- piper
- un sfert linguriță scorțișoară
Se anuntă petrecere și nu știi ce aperitive să mai pregătești? Îți propunem ceapă confiată în sos de vin, servită pe pâine prăjită.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu