Home » Blog » Ceapa, medicament fără pereche
Blog

Ceapa, medicament fără pereche

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
Guliver/Thinkstock
Micuţa legumă cu miros tare, gust dulce şi uleiuri eterice care ne provoacă lăcrimarea tratează aproape orice afecţiune, ţinând locul unei întregi farmacii!
488666213.jpg

Cea mai consumată legumă din ziua de azi, ceapa a fost cultivată mai întâi pentru a servi ca leac pentru diferite boli. Cu timpul, a fost introdusă în bucătăriile lumii, însă nu şi-a pierdut renumele terapeutic.

 

Compoziţia miraculoasă

Secretul virtuţilor terapeutice stă chiar în compoziţia cepei. Bogată în vitamina C, uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenţi, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, caroten, fitoncide, minerale, calciu, sodiu, kaliu, fier, fosfor, iod, sulf, siliciu şi substanţe afrodiziace, ceapa este un bun stimulator al sistemului imunitar, un antiseptic de excepţie, antibiotic natural, analgezic, expectorant, antitusiv, hipoglicemiant, având şi rol emolient şi revulsiv.

 

Tratează-te cu ceapă!

Diabet – bea sucul proaspăt obţinut dintr-o ceapă cu un sfert de oră înaintea meselor principale.

Diuretic – consumă zilnic 50 ml de suc de ceapă.

Tuse seacă – bea o cană cu ceai călduţ (de trei ori pe zi, după masă), preparat dintr-o ceapă tăiată în patru, spălată bine şi necurăţată de foi şi un litru de apă.

Insomnie – mănâncă o ceapă crudă, tăiată solzişori sau o jumătate de ceapă tocată mărunt şi amestecată cu miere.

Hemoroizi – se face o cură de suc de ceapă timp de 1 lună, câte o ceşcuţă înainte de mesele principale.

Reumatism sau gută – se bea o cană cu ceai de ceapă în fiecare zi pe stomacul gol (½ ceapă tăiată mărunt şi fiartă într-o cană cu apă).

Gripă, răceală, diaree – se toacă o ceapă, peste care se toarnă ½ litru de apă fierbinte şi se lasă la macerat 12 ore. Se bea un sfert de pahar, de 3-4 ori pe zi, cu 20 minute înainte de masă.

Afecţiuni cardiace – se bea infuzie dimineaţa, pe stomacul gol (o ceapă mică tocată pusă într-o cană cu apă fiartă şi lăsată la infuzat peste noapte)

Diaree – decoct din foi de ceapă uscată, din care se consumă câte ½ litru pe zi.

Obezitate – supă din 4 cepe, ½ varză mică şi 1 rădăcină de pătrunjel.

Paraziţi intestinali – lasă la macerat 6 zile o ceapă mare, tăiată felii, într-un litru de vin alb. Bea câte un pahar în fiecare dimineaţă, timp de o săptămână.

Micoze – se aplică pe zonele afectate suc proaspăt de ceapă.

Arsuri – se aplică miere amestecată cu ceapă tocată mărunt.

Pietre la rinichi – un pumn de arpagic curăţat se infuzează într-un pahar şi jumătate de apă fierbinte timp de 30 de minute. Se bea ½ pahar, de 3-4 ori pe zi, cu 30 de  minute înainte de masă. 

Migrene: pune cataplasme cu foi de ceapă crude pe frunte.

Carie dureroasă – pune în gaura din dinte un pic de vată înmuiată în suc de ceapă.

Celulită: masează-ţi zonele afectate cu felii de ceapă şi lasă sucul să acţioneze câteva ore.

Nervozitate: miroase o jumătate de ceapă proaspăt tăiată.

 

Stiai? 

Ceapa dizolvă grăsimile, fluidifică sângele, previne infarctul, te scapă de migrene şi tratează impotenţa.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE