Mâncăruri

Ceapa umpluta cu cuscus

  1. Decojiți ceapa și tăiați un capac din aceasta, astfel încât ceapa să rămână în picioare.
  2. Cu un curățător de pepene, scoateți cele 3 straturi din interior, astfel încăt să formați niște cupe.
  3. Ceapa rămasă tocați-o mărunt.
  4. Ungeți cepele cu ulei și presărați sare.
  5. Așezați-le într-o tavă și coaceți ceapa în cuptorul preîncălzit la la 220 de grade pentru 35 de minute.
  6. Acoperiți cu o folie de aluminiu și coaceți pentru încă 10 minute.
  7. În acest timp, într-o tigaie căliți ceapa tocată, pentru aproximativ 4 minute.
  8. Adăugați usturoiul și lăsați-le să se aromatizeze pentru încă 2 minute.
  9. Adăugați varza kale, fasolea, smochinele, scorțișoara, sare și piper.
  10. Amestecați 2 minute , apoi adăugați supa de legume, cușcuș, fistic, coaja de lămâie și menta.
  11. Gătiți pentru 1-2 minute.
  12. Cu amestecul obținut umpleți fiecare ceapă și coaceți timp de 25 de minute.

 Credit Foto: Fotolia/ exclusive_design

Poza principala

ceapa_umpluta_cu_cuscus.jpg

  • 6 cepe roșii
  • 4 linguri ulei măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 căței usturoi
  • 1 mână frunze kale
  • 1 conservă fasole albă
  • 80 g curmale
  • 1/4 linguriță boia dulce
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 250 ml supă legume
  • 125 g cușcuș
  • 60 g fistic tocat
  • 1linguriță coajă lămâie
  • 1 lingură mentă proaspătă
Ceapă roșie la cuptor, umplută numai cu ingrediente alese.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE