- Decojiți ceapa și tăiați un capac din aceasta, astfel încât ceapa să rămână în picioare.
- Cu un curățător de pepene, scoateți cele 3 straturi din interior, astfel încăt să formați niște cupe.
- Ceapa rămasă tocați-o mărunt.
- Ungeți cepele cu ulei și presărați sare.
- Așezați-le într-o tavă și coaceți ceapa în cuptorul preîncălzit la la 220 de grade pentru 35 de minute.
- Acoperiți cu o folie de aluminiu și coaceți pentru încă 10 minute.
- În acest timp, într-o tigaie căliți ceapa tocată, pentru aproximativ 4 minute.
- Adăugați usturoiul și lăsați-le să se aromatizeze pentru încă 2 minute.
- Adăugați varza kale, fasolea, smochinele, scorțișoara, sare și piper.
- Amestecați 2 minute , apoi adăugați supa de legume, cușcuș, fistic, coaja de lămâie și menta.
- Gătiți pentru 1-2 minute.
- Cu amestecul obținut umpleți fiecare ceapă și coaceți timp de 25 de minute.
Credit Foto: Fotolia/ exclusive_design
Poza principala
- 6 cepe roșii
- 4 linguri ulei măsline
- 1/2 linguriță sare
- 2 căței usturoi
- 1 mână frunze kale
- 1 conservă fasole albă
- 80 g curmale
- 1/4 linguriță boia dulce
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 250 ml supă legume
- 125 g cușcuș
- 60 g fistic tocat
- 1linguriță coajă lămâie
- 1 lingură mentă proaspătă
Ceapă roșie la cuptor, umplută numai cu ingrediente alese.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu