Home » Mâncăruri » Cei mai buni burgeri, de la Martha Stewart
Mâncăruri

Cei mai buni burgeri, de la Martha Stewart

burgeri

Cei mai mulți dintre noi am cunoscut burgerii prin intermediul localurilor de tip fast food, unde nu găseam tocmai cele mai sănătoase preparate. Există, bineînțeles, și burgeri mai „de calitate”, care au devenit populari și în România în ultimii ani. Extrem de multe restaurante i-au inclus în meniul lor, iar festivalurile de street food întâmpină în fiecare vară mii de persoane care vor să guste cei mai deliciosi burgeri.

Totuși, nu trebuie să aștepți vara pentru a te răsfăța cu un burger bun, nici să cheltui mulți bani. Cheamă câțiva prieteni în vizită și surprinde-i cu un preparat de top, urmând această rețetă de Martha Stewart.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente

  • 1,2 kg greabăn dezosat
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat
  • 45 g unt nesărat
  • 60 ml ulei floarea soarelui
  • 6 chifle pt hamburgeri, tăiate în două pe orizontală
  • topping la alegere: salată verde, felii de roșii, ceapă, castravete murat, cașcaval

Încearcă și: 3 rețete de veggie burgers pe care să le încerci vara aceasta

Mod de preparare

Tocați jumătate din cantitatea de carne printr-o mașină de tocat cu o sită mare, iar cealaltă jumătate cu o sită mai mică.

Amestecați cu mâinile și introduceți la congelator pentru 15 minute.

Frământând cât mai puțin posibil carnea, modelați 6 chifle egale, cu diametrul de 11-12 cm și 3 cm grosime și faceți câte o mică adâncitură în centrul fiecăreia.

Acoperiți-le și răciți-le 15-30 de minute la frigider.

Asezonați fiecare burger pe ambele părți cu sare și piper din belșug.

Încingeți timp de 2 minute o tigaie mare la foc mediu-mare.

Adăugați ulei cât să acopere fundul tigăii și încingeți până sfârâie.

Prăjiți burgerii câte 3 minute pe o parte, reduceți focul și întoarceți burgerii.

Prăjiți încă 2 minute și jumătate pentru un burger în sânge, 4 minute pentru un burger mediu sau 6 minute pentru unul bine făcut.

Transferați burgerii pe un platou și lăsați-i să se odihnească timp de 3 minute.

Ștergeți tigaia cu un șervețel și topiți puțin unt, în care prăjiți chiflele cu partea tăiată în jos. Mențineți pe foc până se rumenesc ușor.

Serviți burgerii cu chiflele și cu topping la alegere.

Poftă bună!

Încearcă și: Burger de curcan cu chipsuri din cartof dulce

 

Sursă foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.