Home » Aperitive, salate, sosuri » Cel mai simplu sos de roșii
Aperitive, salate, sosuri

Cel mai simplu sos de roșii

Sosul de roșii, bun pentru pizza, paste și alte preparate simple.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 25 g făină
  • 350 ml suc de roșii
  • 500 ml stoc de legume
  • 30 g unt
  • 1 ceapă mică
  • 1 tijă apio
  • sare
  • piper după gust

Modalitate de preparare:

  1. Amestecați făina cu sucul de roșii și apa într-un vas mai mare, adăugând câte puțin pentru a evita formareaza cocoloașelor.
  2. Adăugați tija de apio tocată (pentru gust) și ceapa tăiată pe jumătate.
  3. Lăsați să fiarbă timp de 10 minute la foc potrivit.
  4. Strecurați sucul de restul legumelor, adăugați untul, sare, piper și un strop de zahăr.
  5. Dacă doriți un sos mai consistent puteți mări cantitatea de făină cu încă 1/2 lingură.
  6. Serviți cu chiftele prăjite, paste, rasoluri, orez sau alte preparate.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.