Sosul de roșii, bun pentru pizza, paste și alte preparate simple.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente:
- 25 g făină
- 350 ml suc de roșii
- 500 ml stoc de legume
- 30 g unt
- 1 ceapă mică
- 1 tijă apio
- sare
- piper după gust
Modalitate de preparare:
- Amestecați făina cu sucul de roșii și apa într-un vas mai mare, adăugând câte puțin pentru a evita formareaza cocoloașelor.
- Adăugați tija de apio tocată (pentru gust) și ceapa tăiată pe jumătate.
- Lăsați să fiarbă timp de 10 minute la foc potrivit.
- Strecurați sucul de restul legumelor, adăugați untul, sare, piper și un strop de zahăr.
- Dacă doriți un sos mai consistent puteți mări cantitatea de făină cu încă 1/2 lingură.
- Serviți cu chiftele prăjite, paste, rasoluri, orez sau alte preparate.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu