- Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Împrăștiați orezul sub forma unei saltele.
- Așezați peste orez o foaie cu partea lucioasă în jos.
- Înveliți covorașul pentru rulat sushi în folie alimentară.
- Amestecați oțetul din vin cu zahărul.
- Scufundați mâinile în acest amestec și stropiți orezul.
- Folosiți o spatulă și adăugați maioneza japoneză pe toată suprafața orezului în strat subțire.
- Aveți grijă să lăsați o margine cu 1 cm liber, fără orez.
- Așezați deasupra umplutura preferată.
- Ridicați marginea covorașului și începeți să rulați aplicând presiune pentru a păstra textura unui rulou strâns.
- Umeziți-vă mâinile cu oțet pentru a manevra cu ușurință.
- Când ajungeți la marginea fără orez, periați cu puțină apă și continuați să rostogoliți.
- Scoateți covorașul și rotiți strâns în folie.
- Tăiați în felii groase.
- Serviți cu ghimbir murat, sos de soia sau pastă wasabi.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
Pentru orez:
- 300 g orez pentru sushi
- 100 ml oțet de vin de orez
- 2 linguri pudră de zahăr
Pentru maioneză japoneză:
- 3 linguri maioneză
- 1 lingură oțet de vin de orez
- 1 linguriță sos de soia
Pentru sushi:
- 25 g alge marine ( foi )
- umplutură la alegere: somon afumat, carne de crab alb, conserve de ton, ardei roșu, avocado, ceapă de primăvară
Pentru a servi:
- wasabi
- ghimbir murat
- sos de soia
Joaca în bucătărie împreună cu cei mici, pentru un meniu impresionant. Sushi party cu prietenii!
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu