Home » Cel mai simplu sushi

Cel mai simplu sushi

  1. Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Împrăștiați orezul sub forma unei saltele.
  3. Așezați peste orez o foaie cu partea lucioasă în jos.
  4. Înveliți covorașul pentru rulat sushi în folie alimentară.
  5. Amestecați oțetul din vin cu zahărul.
  6. Scufundați mâinile în acest amestec și stropiți orezul.
  7. Folosiți o spatulă și adăugați maioneza japoneză pe toată suprafața orezului în strat subțire.
  8. Aveți grijă să lăsați o margine cu 1 cm liber, fără orez.
  9. Așezați deasupra umplutura preferată.
  10. Ridicați marginea covorașului și începeți să rulați aplicând presiune pentru a păstra textura unui rulou strâns. 
  11. Umeziți-vă mâinile cu oțet pentru a manevra cu ușurință.
  12. Când ajungeți la marginea fără orez, periați cu puțină apă și continuați să rostogoliți.
  13. Scoateți covorașul și rotiți strâns în folie. 
  14. Tăiați în felii groase.
  15. Serviți cu ghimbir murat, sos de soia sau pastă wasabi.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

sushi_simplu.jpg

Pentru orez:

  • 300 g orez pentru sushi
  • 100 ml oțet de vin de orez
  • 2 linguri pudră de zahăr

 Pentru maioneză japoneză:

  • 3 linguri maioneză
  • 1 lingură oțet de vin de orez
  • 1 linguriță sos de soia

 Pentru sushi:

  • 25 g alge marine ( foi ) 
  • umplutură la alegere:  somon afumat, carne de crab alb, conserve de ton, ardei roșu, avocado, ceapă de primăvară

 Pentru a servi:

  • wasabi
  • ghimbir murat
  • sos de soia
Joaca în bucătărie împreună cu cei mici, pentru un meniu impresionant. Sushi party cu prietenii!
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.