Revista Practic în bucătărie

Cele mai bune 50 de restaurante din lume

Sursa
Digi24
Foto
Shutterstock
Majoritatea restaurantelor incluse in clasamentul mondial din acest an se afla in state din Vestul Europei.
cele_mai_bune_restaurante_din_lume.jpg

Alte patru se gasesc in SUA si cate unul in Australia, Brazilia, Coreea de Sud, Indonezia, Japonia, Mexic, Peru si Thailanda. Restaurantul „Noma”, din Copenhaga, Danemarca, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume, pentru a treia oara consecutiv.

Realizat de revista „Restaurant”, Ghidul celor mai bune 50 de restaurante din lume, consultat de Digi24, este rezultatul opiniilor si a experientelor culese de la peste opt sute de experti internationali din industria restaurantelor. Pentru prima data, in acest an a fost realizata si o harta interactiva a lumii, care localizeaza fiecare restaurant, in functie de continent.

Specialistii fac parte din „Academia celor mai bune 50 de restaurante din lume” si reprezinta 27 de regiuni de pe Glob. Fiecare regiune este monitorizata de un grup de cate 31 de membri, format din critici in gastronomie, bunatari-sef, restauratori si experti din domeniu. Clasamentul este realizat pe baza voturilor celor implicati in acest proces de selectie. Europa Centrala si de Sud-Est nu este reprezentata in acest top de niciun restaurant.

„Noma”, de sapte ani in clasament

Restaurantul danez „Noma” ocupa, pentru al treilea an consecutiv, primul loc in topul celor mai bune locuri in care se poate manca din lume si se afla de sapte ani in lista, informeaza Digi24.

CITESTE SI: Rene Redzepi, cel mai bun bucatar din lume

Potrivit autorilor listei, „stilul inovativ, inventiv si, desigur, scos din tipare de a gati a creat un adevarat vartej in lumea culinara”. Pe site-ul oficial al restaurantului pot fi gasite detalii despre meniu, preturi, contact si lista de rezervari.

Primul restaurant din SUA, pe locul 6

Cel mai bine cotat restaurant condus de un bucatar-sef femeie, pe locul 8, este „Arzak”  din San Sebastian, Spania. Elena Arzak a fost desemnata cel mai bun bucatar-sef femeie din lume in 2012.

Statele Unite ale Americii intra in top cu restaurantul „Per Se” din New York, plasat pe locul 6, cu o crestere de patru pozitii fata de anul trecut.

Nou intrat in clasament este si restaurantul care ocupa ultima pozitie, pe locul 50, respectiv restaurantul „Nahm” din Bangkok, Thailanda.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE