
Merele sunt cele mai potrivite pentru a fi uscate in cuptor, insa poti folosi orice fruct iti place.
1. Spala merele si indeparteaza orice parte lovita sau stricata. Scoate cotorul si taie-le felii subtiri de 3-5 mm. Arunca toate capetele.
2. Pune feliile de mar intr-un vas cu apa minerala, lasa-le putin, apoi scurge-le pe un prosop de bucatarie curat. Pune-le pe gratarul de cuptor, intr-un singur strat. Coace-le la 50-60 de grade pentru 8-24 de ore, in functie de capacitatea cuptorului. Desigur, daca ai mai multe mere, le poti pregati in etape.
3. Intoarce merele pe toate partile pe masura ce se usuca. Dupa ce le scoti din cuptor, acopera-le cu hartie pergament si lasa-le deoparte 12-24 de ore, intorcandu-le din cand in cand. Acest procedeu va indeparta orice urma de umezeala, prevenind eventualul mucegai de mai tarziu.
4. Pune feliutele de mere uscate in borcane care se inchid ermetic si tine-le intr-un loc intunecat si racoros. Numai bune de servit atunci cand vizionezi serialul preferat.
Adaugă comentariu