Home » Blog » Cele mai bune legume pentru slabit
Blog

Cele mai bune legume pentru slabit

Sursa
FEMEIA DE AZI
Foto
Shutterstock
Care sunt legumele cu cele mai putine calorii si cu cele mai multe minerale, indispensabile pentru a avea o silueta de invidiat?
castraveti.jpg

Castravetele – 15 kcal/ 100 g

Castravetele contine potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, si provitamina A. 

Ajuta la o buna circulatie sangvina, curata organismul si reduce tensiunea, fiind si un aliat valoros impotriva imbatranirii celulelor. 

Este o leguma usoara, hipocalorica si nu adauga niciun gram de grasime pe talie.

Rosia – 20 kcal/100 g

Rosiile sunt, in primul rand, bogate in vitaminele B6 si C – o rosie de marime potrivita contine o treime din cantitatea de vitamina C recomandata zilnic. 

De asemenea, licopenul (pigmentul natural care da culoarea rosie) este un antioxidant puternic, important in prevenirea cancerului si a bolilor de inima.

Ceapa

■20 kcal/ 100 g (ceapa verde)

■38 kcal/ 100 g (ceapa uscata)

Ceapa contine 89% apa si numeroase minerale si vitamine (C, E, B6, potasiu, fosfor, calciu). 

Este slaba din punct de vedere caloric si ajuta la arderea caloriilor. 

Persoanele care mananca regulat ceapa sunt mai putin expuse la boli cardiace, raceli si reumatism.

Ridichile

■20 kcal (ridiche rosie)

■50 kcal/100 g (ridiche neagra)

Folosite ca hrana si tratament inca de pe vremea faraonilor, ridichile sunt bogate in minerale, acid folic si vitamina C. 

Sunt ideale in curele de slabire, deoarece au efect depurativ si creeaza senzatia de satietate. 

Sucul de ridichi este un remediu excelent pentru pietrele la rinichi si bila.

Varza – 25 kcal/ 100 g

Varza este o leguma foarte putin calorica, dar foarte bogata in vitamina E (2-7 mg la 100 g) si fibre. 

Consumul regulat al acestei legume are efect benefic in preventia cancerului de colon, al celui de stomac, plamani, esofag si rect. 

Este preferabil sa mananci varza in stare cruda, pentru a-si pastra proprietatile intacte.

Morcovul – 40 kcal/ 100 g

Morcovul este unul dintre alimentele cele mai bogate in vitamina A si betacaroten. 

Este un tonic excelent, remineralizant si antianemic. 

De asemenea, sporeste numarul de globule rosii si hemoglobina, intarind imunitatea naturala a organismului.

Usturoiul – 37 kcal/ 100 g

Usturoiul contine vitaminele B1 si C, fiind una dintre cele mai eficente metode de profilaxie si de tratare a arteriosclerozei. 

Este si vermifug, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, dar si bactericid, expectorant si tonic muscular. 

De asemenea, scade tensiunea arteriala.

Cartoful – 80 kcal/ 100 gr

Chiar daca e voluminos, cartoful are 80% apa – un pic mai putin decat laptele, si abunda in carbohidrati, fibre, vitamine si multe minerale. 

Indiferent ce ai auzit, cartoful nu ingrasa! 

Un cartof de dimensiuni medii cantareste in jur de 150 de grame si furnizeaza organismului doar 80-100 kcal, cat un pahar de suc de portocale.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.