Home » Blog » Cele mai bune plante pentru memorie
Blog

Cele mai bune plante pentru memorie

Text
Georgiana Hagiu
Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Plantele sunt un prieten de nădejde și te ajută să ai o memorie mai bună.
plante_memorie.jpg

Farmacia naturistă oferă și ea, pe lângă binecunoscuta lecitină, câteva alternative ușor de găsit în orice magazin de specialitate.

 

GINKO BILOBA – este un arbore foarte răspândit în Asia, ale cărui proprietăți energizante sunt exploatate de foarte mult timp de către japonezi sau chinezi. Din fericire, în farmaciile sau magazinele naturiste din România se găsesc capsule cu extracte din această plantă miraculoasă.

Cum se consumă – se iau 1-2 capsule de ginko biloba pe zi pentru îmbunătătțirea circulației sanguine la nivel cerebral. Pe lângă acțiunea sa asupra memoriei, ginko biloba ajută organismul să scape de surmenaj și astenie fizică sau psihică.

 

citeste si Ginkgo biloba, copacul vieţii

 

PELINARIȚA – deosebită de ruda sa mai cunoscută, pelinul amar, această plantă este un minunat tonic cerebral, folosit cu precădere pentru stimularea sistemului nervos și a memoriei.

Cum se consumă – se prepară din rădăcină, frunze și flori o pulbere fină din care trebuie înghițită o linguriță pe zi. |n plus, se mai poate face și infuzie din frunze și flori. Cantitatea zilnică ce poate fi băută este de o cană sau două. |n afară de acțiunea sa stimulentă asupra memoriei și a sistemului nervos, pelinarița mai este recomandată celor care suferă de somnambulism sau de afecțiuni digestive. Planta conține uleiuri volatile care redau pofta de mâncare și remediază problemele create de constipație.

 

ROZMARIN – este recomandat mai ales datorită proprietăților sale relaxante. Reglează activitatea sistemului nervos, fiind foarte bun în cazul scăderii capacității de memorare și concentrare.

Cum se consumă – pentru inducerea unei stări de relaxare și revigorare, mai ales după încheierea unei perioade solicitante și stresante sunt bine venite băile în care s-a turnat infuzie sau ulei de rozmarin. Pentru tonifierea sistemului nervos este foarte bun extractul din mlădițe de rozmarin care se găsește la magazinele naturiste. 

 

Plante și alimente care taie greaţa

 

SALVIA – excelent remediu pentru întărirea memoriei și mai ales pentru limpezirea. |n cazul instalării unei oboseli psihice sau preventiv, înaintea unei perioade mai încărcate când intelectul urmează să fie solicitat la maximum, se recomandă o cură cu infuzie de salvie. 

Cum se consumă – se face o infuzie dintr-o linguriță de frunze uscate la o cană cu apă. Se beau în fiecare zi 2-3 căni de ceai rece, timp de 2 săptămâni. La fel de bine poate fi folosită și tinctura de salvie care nu trebuie neapărat preparată în casă, pentru că se găsește la plafar. De patru ori pe zi se înghite câte o linguriță de preparat diluat în puțină apă. 

 

Plante pentru femei

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.