Home » Blog » Cele mai bune surse de antioxidanti
Blog

Cele mai bune surse de antioxidanti

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© merlin7125 – Fotolia.com
Secretul tineretii vesnice? Afla care sunt sursele ideale de antioxidanti care te mentin tanar o perioada indelungata!
fotolia_64554003_subscription_xxl.jpg_c_merlin7125_-_fotolia.com_.jpg

Alimentele bogate în antioxidanți sunt optime pentru sănătatea și starea noastră de bine. Însă ce sunt antioxidanții? Prin definiție, antioxidanții precum Vitanima A și C, sunt substanțe ce ne ajută în prevenirea efectelor dăunătoare a radicalilor liberi din corp. Cu alte cuvinte, antioxidanții pot neutraliza procesul oxidativ și distrugerea celulară, factori ce contribuie la îmbătrânirea organismului.

Unele alimente sunt foarte bogate în antioxidanți. Este recomandat consumul acestor alimente în mod regulat pentru a inversa efectele îmbătrânirii și pentru a preveni diferite boli precum cancerul sau bolile cardiace.

Cele mai bune surse de antioxidanți:

1. Fructele de pădure

În plus față de gustul delicios, fructele de pădure precum zmeura, afinele, murele și căpșunile oferă o abundentă cantitate de antioxidanți. Acestea sunt bogate în proantocianizi, antioxidanții cunoscuți pentru proprietățile lor anticancerigene și prevenirii apariției bolilor cardiace. Înghețate și consumate dimineața într-un milkshake, amestecate cu iaurtul tău preferat sau alături de musli sunt atât un deliciu ce-ți va aduce un zâmbet pe buze cât și una dintre cele mai bune surse de oxidanți pentru a te menține sănătoasă. 

2. Broccoli

Broccoli câștigă de departe medalia de aur pentru cea mai nutritivă legumă. Această legumă conține mai multă Vitamina C decât o portocală și mai mult calciu decât un pahar de lapte. Pe lângă vitamine și minerale, în broccoli găsim și fitonutrienți, compuți organici ce au un rol important în combaterea bolilor. Sulforafanul, un fotonutrient găsit în broccoli, ajută la scăderea riscului apariției multor tipuri de cancer. Preparați la abur broccoli, asezonat cu busuioc, lămâie sau salsa pentru o garnitură delicioasă. Această legumă extraordinară merge perfect în omlete, salate sau legume sote.

3. Usturoiul

Usturoiul este folosit în întreaga lume pentru a da savoare diferitelor tipuri de mâncare. Beneficiile usturoiului sunt arhicunoscute de secole, iar usturoiul crud este folosit drept un antibacterian natural. Usturoiul mai este consumat cu scopul de a scădea presiunea sangvină și nivelul de colesterol, pentru a ajuta organismul să elimine metalele grele, pentru a preveni cancerul și ca agent antifungic și antiviral. Un cățel de usturoi conține Vitaminele A, B și C, seleniu, iod, potasiu, fier, calciu, zinc și magneziu.

4. Ceaiul verde

Ceaiul verde conține cantități impresionante de polifenoli, în special catechină. Polifenolii lucrează în organism alături de alți compuși chimici pentru a crește nivelul de oxidare a celulelor adipoase și a termogenezei. De regulă, ar trebui să consumați cel puțin trei cești de ceai verde pe zi pentru a pierde în  greutate. 

În afară de aceste cinci surse excelente de antioxidanți, strugurii, spanacul, morcovii și cerealele integrale oferă antioxidanți în cantitați considerabile. Ține minte că este recomandat să mănânci alimente proaspete pentru a avea o viață sănătoasă și pentru a avea un viitor plin de energie și o stare continuă de bine.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.