Home » Blog » Cele mai bune uleiuri pentru sănătate
Blog

Cele mai bune uleiuri pentru sănătate

Text
Georgiana Hagiu
Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Magazinele naturiste oferă o gamă largă de uleiuri. Iată care sunt cele mai bune uleiuri pentru sănătate.
uleiuri.jpg

Ulei de cătină – se folosește profilactic pentru încetinirea proceselor de îmbătrânire. |n uzul intern este bun ca adjuvant pentru tratarea afecțiunilor cardio-vasculare, hepatobiliare, digestive sau uro-genitale. Are activitate antianemică și pentru că are conținut ridicat de betacaroten ajută la tratarea unor boli oftalmologice. |n uzul extern este bun pentru eczeme sau arsuri.  

 

Ulei de dovleac – este un minunat vermifug, acționând în cazul infestării cu tenie sau ascarizi. Femeile care suferă de sterilitate e bine să introducă în alimentație uleiul de dovleac. În plus, ajută la scăderea colesterolului și la tratarea constipației cronice. Se iau 20 de picături înainte de masă, de 2 ori pe zi.

 

Ulei de fenicul – tratează colonul iritabil, mai ales asociat cu uleiul de mentă. Reduce flatulența și balonările, este ușor laxativ, antiinflamator și antitusiv. Doza internă recomandată este de 5-6 picături pe zi.

 

Ceaiuri care scad colesterolul

 

Ulei de gălbenele – administrat intern, este recomandat pentru ulcer gastric, colită sau gastrită hiperacidă. El ajută la refacerea mucoasei gastrice. Extern, acționează ca și cicatrizant în cazul plăgilor, ulcerațiilor, arsurilor, eczemelor sau trichomoniazei vaginale. Doza internă este de 10 picături de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. 

 

Ulei de mărar – specialiștii recomandă acest ulei pentru masajul sânilor. Folosit extern, ajută la recăpătarea fermității bustului. Intern, consumat într-o doză de 5 picături de 3 ori pe zi, combate insomnia, stările de vomă la gravide, durerile menstruale, sughițul, anorexia, indigestia, hemoroizii și colicii. Cura cu acest ulei trebuie să dureze o lună.

 

Ulei de mentă – Proprietățile antiseptice și antidiareice îl recomandă drept tratament al afecțiunilor digestive însoțite de diaree, al litiazei biliare sau afecțiunilor renale. Intern, se administrează 5-6 picături, de 3 ori pe zi, după fiecare masă. Extern, se folosește pentru urticarie, calmând mâncărimile, dar și pentru igiena bucală și inhalații.

 

Ulei de sunătoare – Ulcerul gastric, stomatitele, dischinezia biliară, colita cronică, anorexia sau bolile hepatobiliare sunt doar câteva dintre problemele de sănătate în căror schemă de tratament poate fi folosit și uleiul de sunătoare. Intern se iau câte 10 picaturi de 3 ori pe zi. Aplicat extern, este foarte bun pentru acnee, dermatoze, sciatică, reumatism, arsuri, tăieturi sau crăpături ale pielii. Se unge locul bolnav cu câteva picături de ulei și se face un masaj ușor.

 

Prepară uleiurile în casă!

 

Umple o sticluță până sus cu plantă mărunțită. Toarnă peste ea până la umplere ulei de măsline sau de floarea-soareleui, astupă și lasă la macerat la soare 15 zile. Apoi filtrează, toarnă în sticle și astupă cu un dop de plută.

 

Ceaiuri care te scapă de toxine

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.