1. Curăță morcovii, taie-i în felii potrivit de goase și opărește-i în apă cu sare. Separat, opărește și fasolea verde. Îndepărtează cotorul și semințele de la ardeiul copt și taie-l în fâșii.
2. Așază fâșiile de ardei într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Pune deasupra feiile de morcovii și fasolea verde scursă bine.
3. Separat cerne făina, adaugă drojdia și puțină sare și piper. Fă în mijloc o adâncitură și adaugă ouăle bătute, uleiul și smântâna pentru gătit. Amestecă energic toate aceste ingrediente. Compoziția astfel obținută toarn-o peste legumele din formă.
4. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute. Scoate checul din formă după ce s-a răcorit. Îndepărtează hârtia de copt și taie în felii potrivit de groase.
6 morcovi
250 g fasole verde
3 ardei copți
150 g făină
1 pliculeț cu drojdie
3 ouă
100 ml ulei de măsline
100 ml smântână pentru gătit
sare
piper
Adaugă comentariu