1.Pentru pesmet, pune 1-2 felii de baghetă într-un procesor și mixează de câteva ori.
2.Încinge uleiul într-o tigaie și aurește ceapa și usturoiul.
3.Într-un castron pune carnea tocată, pieptul afumat de pui tăiat cubulețe, roșiile uscate feliate, pesmetul proaspăt, laptele, parmezanul, amestecul de ceapă și usturoi.
4.Adaugă sare, piper și cimbru după gust și oul bătut.
5.Toarnă compoziția de chec cu pui și roșii uscate în forma de copt tapetată cu hârtie și dă la cuptorul încins 40-50 de minute.
Sugestie. Pentru gust și aspect deosebit, prepară o glazură de tomate pentru acest chec cu pui și roșii uscate. Ai nevoie de o conservă de roșii în suc propriu, 60 ml de ketchup, o lingură cu zahăr brun, câte o jumătate de linguriță cu oțet balsamic și sos Worcestershire, sare și piper negru măcinat. Amestecă toate aceste ingrediente într-un blender, acoperă și unge checul deasupra înainte de a-l coace.
400 g carne tocată de pui
100 g piept de pui afumat
1 ou mare bătut
1 lingură cu ulei de măsline
½ linguriță cu piper măcinat
3 căței de usturoi
1 ceapă mică
100 g roșii uscate
65 ml lapte
100 g parmezan
pesmet
cimbru
sare
Adaugă comentariu