1. Dizolvă drojdia în lapte. Adaugă puţină făină și sare și lasă să dospească la cald.
2. Când maiaua a dospit, adaugă untul tăiat cubuleţe, smântâna, ouăle și restul de făină și amestecă energic.
3. Încorporează măslinele tăiate mărunt și rozmarinul tocat. Aluatul astfel obţinut lasă-l câteva minute să se odihnească.
4. Toarnă aluatul în forme de chec unse cu unt. Coace checul aperitiv cu rozmarin la foc moderat aproximativ 30-35 de minute.
Poza principala
Galerie foto
500 g făină
150 g unt
8 ouă
300 ml lapte
100 g smântână
100 g măsline verzi
rozmarin
30 g drojdie de bere
sare
Checul aperitiv cu rozmarin este un antreu delicios, fin și aromat… pe placul invitaților.
Numar de portii
6
Calorii
305
Facebook Comments
Adaugă comentariu