1. Bate cu mixerul zahărul cu apa minerală, uleiul. Încorporează făina amestecată cu praful de copt. Adaugă zahărul vanilat și rade coajă de lămâie după gust.
2. Unge o formă cu ulei și tapeteaz-o cu făină, apoi toarnă în ea jumătate din compoziţie.
3. În restul, cerne cacaua, amestecă bine și adaugă esenţa de rom. Toarnă peste compoziţia din tavă și dă la cuptorul încins checul bicolor de post pentru 30-40 de minute.
4. Pudrează cu zahăr și taie în felii numai după ce s-a răcit. Servește acest chec bicolor de post alături de cei dragi, o cană cu cafea sau ceai.
Truc. Adaugă în compoziţia de cacao câteva linguri cu apă rece dacă vrei să nu se lase la fundul tăvii în timpul coacerii.
1 ½ căni cu zahăr
3 căni cu făină
1 ½ căni cu apă minerală
sau sifon
1 ½ căni cu ulei
2 linguri cu cacao
1 pliculet praf de copt
2 pliculețe cu zahăr vanilat
1 linguriță cu esenţă de rom
coajă de lămâie sau portocală
Adaugă comentariu