Home » Chec cu ciocolata si ghimbir

Chec cu ciocolata si ghimbir

Topiti margarina impreuna cu ciocolata, si lasati putin la racit.

Intr-un bol puneti ouale si le mixati bine impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste si compozitia devine galben-deschis. Adaugati apoi uleiul si mixati inca putin. Turnati amestecul de ciocolata, din care pastrati cam 3 linguri pentru ornat.

Puneti ghimbirul ras pe razatoarea mica (m-am indragostit de aroma acestuia, va jur!) si incorporati-l bine. Adaugati si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Turnati totul intr-o tava tapetata cu margarina/unt si foaie de copt si bagati la cuptor pentru 35 minute. Faceti si testul cu scobitoarea ca e mai sigur.

Cand s-a racit turnati ciocolata (cele 3 linguri pe care le-ati oprit) dupa ce ati mai incalzit-o putin si ornati cu fulgi de ciocolata sau cocos.

Descopera si alte retete by Alice Albinutza:

Salata de fructe cu serbet lamaie si busuioc

Amandina

Friptura de porc cu ghimbir

Poza principala

img_4913_mica.jpg

200 gr ciocolata amaruie
60 gr margarina
2 oua
3 linguri de ulei
100 gr faina
100 gr zahar
100 gr ghimbir ras
1 plic de praf de copt
1 praf de sare

So, stiti gustul acela de ciocolata putin spice, acel gust desavarsit de dulce-piperat, care e inconfundabil si care te face sa mai vrei o bucatica si inca o bucatica… doar, doar o bucatica mica… mmmm… inconfundabil si de neuitat. Am gasit intr-o revista o reteta de mica prajiturica cu ciocolata multa si ghimbir… o nebunie de gusturi si arome… merita macar o data in viata sa gustati asa ceva… parol!
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Combinatia de ciocolata neagra si ghimbir este cu adevarat seducatoare.Personal cred insa ca acest chec merge foarte bine acompaniat de o inghetata mai ..blanda ca savoare, precum cea de vanilie. O sugestie pentru cei de la e-cuisine: puneti temperaturile la care sa se faca gatitul. Pentru cei care le pot masura, e minunat, pentru cei ce au cuptoare clasice, le poate sugera un minim, moderat sau iute.. eu una am copt checul 45 de min ca sa treaca testul cu scobitoarea. Multumesc pentru sugestie . Sigur o reteta pe care o voi adopta .
  • PisicaMonica, multumim de sugestie. Vei vedea ca la aproape toate retetele proprii avem temperaturile, insa aceasta apartine unuia din bloggerilor nostri parteneri, de aceea nu are:) Te pupam si un an nou excelent!
  • am adăugat niste coacaze de grădina in compozitie si am servit minunatia cu inghetata de vanilie si o felie de mango proaspăt…adevărata nebunie!