1.Freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă apoi ouăle şi la sfârşit iaurtul. Amestecă făina cu crema de vanilie, după care incorporează-le în aluat.
2.Unge o tavă de chec cu ulei şi tapeteaz-o cu făină. Toarnă aluatul în tavă. Rupe ciocolata în bucăţi mici şi împinge-le în aluat.
3.Dă tava la cuptorul încins şi coace la 150oC, timp de 50 de minute. scoate tava din cuptor şi las-o să se răcească. Desprinde uşor marginile şi răstoarnă pe o hârtie pergment
4.Topeşte ciocolata în baie de aburi, fiecare separat. Toarnă ciocolata neagră pe tot checul, iar pe cea cu lapte pune-o într-o pungă cu colţul tăiat şi decorează checul stropind-o în zig-zig. Dă checul la frigider şi taie-l numai după ce s-a întărit ciocolata.
foto : Photoland/Photocuisine
Chec
Pentru aluat:
200 g unt
400 g făină
150 g zahăr
1 pachet zahăr vanilat
4 ouă
150 g iaurt
1 pachet cremă instant de vanilie
100 g ciocolată
ulei
faină
Pentru glazură:
100 g ciocolată neagră
20 g ciocolată cu lapte
Adaugă comentariu