1. Dă drumul la cuptor, să se încingă, apoi apucă-te de treabă. Spală şi curăţă dovleceii şi rade-i pe răzătoarea mare. Taie brânza cuburi mititele.
2. Pune uleiul la încins, într-o tigaie încăpătoare şi căleşte puţin dovleceii. Lasă-i cam 5 minute pe foc moale, amestecând des. Sărează şi piperează după gust, stinge focul şi lasă dovleceii deoparte.
3. Sparge ouăle într-un castron şi bate-le cu făina, laptele, drojdia şi uleiul. Amestecă bine până obţii un aluat omogen. Adaugă în acest aluat cuburile de brânză şi dovleceii căliţi.
4. Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt pe care ai uns-o cu unt. Toarnă compoziţia checului în formă şi dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute. Când e gata, lasă checul aperitiv să se răcorească puţin, scoate din formă, înlătură hârtie cu grijă şi serveşte tăiat, cu salată de verdeţuri.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Truc. Nu ai drodie în casă ? Nu se supără nimeni, poţi folosi un plic cu praf de copt.
4 dovlecei
200 g brânză de capră
3 linguri cu ulei de măsline
unt
sare
piper
Pentru aluat
3 ouă
250 g făină
150 ml ulei
150 ml lapte
1 ½ plicuri cu drojdie uscată
[…] Chec aperitiv cu dovlecei şi brânză de capră […]