1. Amestecă într-un castron făina cernută cu praful de copt și sarea. Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, trage șunca și ciupercile tăiate după preferință.
2. Separat, bate ouăle, adaugă laptele și uleiul de măsline, șunca și ciupercile călite. Amestecă și toarnă compoziția peste amestecul de ingrediente uscate din castron.
3. Încorporează fisticul tăiat sau zdrobit, brânza dată pe răzătoare și piperează după gust. Pune compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul încins 45 de minute ori până ce checul capătă o culoare aurie și apetisantă.
4. Scoate checul pe un grătar ca să se răcorească, apoi taie-l și servește.
200 g făină
2 linguriţe cu praf de copt
4 ouă
120 ml lapte
6 linguri cu ulei de măsline
50 g şuncă
180 g brânză ceddar
3 ciuperci mari
100 g fistic
1/2 linguriță cu sare de mare
piper
Adaugă comentariu