1. Freaca galbenușurile cu zaharul pâna ce se topește și totul devine o crema fina. Adauga untul, ciocolata rasa și esența de rom dupa gust. Separat, bate albușurile cu un strop de sare și încorporeaza-le în crema de mai sus, cu faina cernuta împreuna cu praful de copt și cacaua.
2. Toarna compoziția într-o forma de chec unsa cu unt și tapetata cu faina. Da la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute. Scoate doar dupa ce scobitoarea-test iese curata din prajitura. Lasa sa se raceasca în forma și scoate checul pe un platou.
3. Între timp, topește ciocolata la bain-marie împreuna cu frișca lichida și un strop de esența de rom. Toarn-o cât este calduța în forma de chec, curațata și uscata între timp, și uniformizeaza pe toata suprafața tavii de copt. Așaza deasupra checul racit și lasa la frigider pâna se întarește ciocolata.
TRUC. Pentru a nu sfarâma glazura de ciocolata, taie checul cu un cuțit înmuiat în apa fiarta!
6 oua
100 g faina
150 g unt
150 g zahar
100 g ciocolata menaj
1 lingura cacao
1 pachet praf de copt
esenta de rom
sare
pentru glazura:
200 g ciocolata
4 linguri cu frișca lichida
Adaugă comentariu