1. Preîncălzește cuptorul la 210°. Bate cu telul făina, drojdia și oul, încorporând uleiul treptat. Adaugă smântâna și bate energic cu telul.
2. Taie șunca și brânza cubulețe și măslinele în rondele. Încorporează-le în aluat. Amestecă.
3. Unge cu unt o tavă de chec. Toarnă compoziția și dă la cuptor.
4. După 10 minute, dă focul puțin mai tare și ține încă 20 de minute. Lasă checul să se răcească înainte să tai.
5. Checul cu masline merge bine lângă o salată.
credit foto si text: Photoland/Profimedia
Știai ? Checul are origini englezești, după cum îi spune și denumirea (cake înseamnă prăjitură), unde varianta dulce, cu stafide, e și azi populară.
70 g făină
½ plic cu drojdie (de 10 g)
1 ou
30 ml ulei măsline
30 ml smântână
35 g măsline verzi (fără sâmburi)
150 g de șuncă (jambonul)
150 g brânză de capră
unt pentru uns
Sare, piper
Adaugă comentariu