1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Cerneti faina intr-un bol si adaugati curmalele, zaharul, scortiosoara si sarea. Adaugati jeleul de mere si ouale, apoi 5 linguri de apa. Amestecati temeinic. Puneti compozitia in tava de chec si nivelati-o.
2. Coaceti checul in centrul cuptorului pentru 1 ora si un sfert sau pana checul devine ferm, iar o scobitoare infipta in acesta iese curata.
3. Scoateti din cuptor si lasati checul cu mere si curmale sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi rasturnati pe un platou si lasati sa se raceasca de tot.
Poza principala
Galerie foto
300 g faina cu agent de crestere
250 g curmale, tocate
100 g zahar brun
1 lingura rasa de scortisoara
un praf de sare
285 g jeleu de mere
2 oua
Daca folositi o tava de chec din silicon in locul uneia de tabla, nu va mai fi nevoie sa o ungeti cu grasime.
Numar de portii
10 felii
Facebook Comments
Adaugă comentariu