1.Într-un castron, freacă untul spumă cu zahărul. Adaugă gălbenușurile și merele rase (și bine scurse). Încorporează făina proaspăt cernută și amestecată cu praful de copt.
2.În compoziția astfel obținută, adaugă nucile zdrobite, stafidele și albușurile bătute spumă cu un praf de sare. Toarnă compoziția într-o formă de chec unsă și tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.
3.După ce s-a răcorit, toarnă deasupra checului cu mere și fructe uscate ciocolata topită la bain-marie și presară deasupra puțină nucă tocată. Taie după ce s-a răcit.
Credit foto: Photoland/Profimedia
250 g mere rase
3 ouă
150 g făină
125 g unt
60 g zahăr
100 g stafide
150 g nuci zdrobite
1 vârf de cuțit cu praf de copt
100 g ciocolată cu lapte
sare
Adaugă comentariu