Home » Chec cu pere

Chec cu pere

  1. Curățați perele de coajă și de semințe. 
  2. Tăiați-le în cuburi apoi căliți-le timp de 5 minute împreună cu 50 g unt. 
  3. Închideți focul, adăugați mierea, scorțișoara și acoperiți vasul pentru a se aromatiza.
  4. Adăugați restul de unt într-un bol și lăsați la temperatura camerei. 
  5. Când acesta se înmoaie, mixați cu mixerul pentru 2-3 minute, adăugați zahărul pudră și zahărul vanilat, continuând să mixați pentru încă 5 minute.
  6. Încorporați pe rând ouăle, unul câte unul și iaurtul.
  7. Continuând sa amestecați, adăugați 250 g făina cernută, împreună cu praful de copt, un praf de sare, perele și 2 linguri de brandy. 
  8. Tapetați o formă de chec cu unt și făină.
  9. Turnați compoziția în forma și introduceți la cuptor pentru 60 minute la 180 de grade.

  Credit Foto: Fotolia/ Maksim Shebeko

Poza principala

chec_pere.jpg

  • 1 kg pere
  • 300 g unt
  • 4 ouă
  • 270 g făină
  • 150 g iaurt grecesc
  • 200 g zahăr pudră
  • 5 g praf copt 
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 50 g zahăr vanilat
  • 2 linguri brandy de pere
  • sare
Oferiți-le celor mici o gustare aromată și pregătiți-le pachetul pentru școală.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE