- Curățați perele de coajă și de semințe.
- Tăiați-le în cuburi apoi căliți-le timp de 5 minute împreună cu 50 g unt.
- Închideți focul, adăugați mierea, scorțișoara și acoperiți vasul pentru a se aromatiza.
- Adăugați restul de unt într-un bol și lăsați la temperatura camerei.
- Când acesta se înmoaie, mixați cu mixerul pentru 2-3 minute, adăugați zahărul pudră și zahărul vanilat, continuând să mixați pentru încă 5 minute.
- Încorporați pe rând ouăle, unul câte unul și iaurtul.
- Continuând sa amestecați, adăugați 250 g făina cernută, împreună cu praful de copt, un praf de sare, perele și 2 linguri de brandy.
- Tapetați o formă de chec cu unt și făină.
- Turnați compoziția în forma și introduceți la cuptor pentru 60 minute la 180 de grade.
Credit Foto: Fotolia/ Maksim Shebeko
Poza principala
- 1 kg pere
- 300 g unt
- 4 ouă
- 270 g făină
- 150 g iaurt grecesc
- 200 g zahăr pudră
- 5 g praf copt
- 1 linguriță scorțișoară
- 50 g zahăr vanilat
- 2 linguri brandy de pere
- sare
Oferiți-le celor mici o gustare aromată și pregătiți-le pachetul pentru școală.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu