Faina se cerne de 2-3 ori si se adauga praful de copt. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, amestecand cu grija ca sa nu se taie (ca la maioneza) si apoi se incorporeaza faina.
Se adauga apoi smantana, bicarbonatul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus, ca sa nu se lase spuma.Se toarna compozitia in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace in cuptor la foc mediu 10-15 minute si inca 35-40 de minute la foc mic. Se scoate apoi din tava si, dupa racorire, se presara cu zahar pudra.
Sursa: Revista FEMEIA.
400 g zahar pudra,
325 g faina,
200 g smantana,
100 g unt,
6 oua,
1 Praf de copt ,
1 varf de cutit de bicarbonat,
1 zahar vanilinat,
coaja rasa de lamaie
Adaugă comentariu