1.Bate albușurile spumă cu un praf de sare. Adaugă zahărul tos și vanilia și bate până spuma s-a întărit.
2.Freacă gălbenușurile cu ulei și încorporează-le în spumă. Amestecă de sus în jos pentru a nu pierde aerul din compoziția de albușuri.
3.Amestecă făina cernută cu praful de copt și încorporează totul în spuma de albușuri. Oprește o treime din compoziția rezultată și adaugă în aceasta cacaua și esență de rom după gust.
4.Toarnă compoziția albă în forma de copt cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt, și deasupra toarnă compoziția cu cacao. Cu o furculiță amestecă ușor cele două compoziții, realizând marmorarea.
5.Dă la cuptorul înfierbântat pentru 30-40 de minute sau până scobitoarea-test iese curată din checul cu surprize.
6.Scoate-l din forma de copt și pune-l pe un grătar. Îmbracă-l în ciocolata topită în care ai adăugat un cubuleț cu unt (sau o linguriță cu ulei de floarea-soarelui), presară deasupra nuca zdrobită/bombonele și lasă-l să se răcorească.
7.Porționează checul cu surprize și servește-l celor dragi alături de o cafeluță sau un ceai de fructe.
credit foto: © Fontanis – Fotolia.com
200 g făină
5 ouă mici (sau 4 mari)
200 g zahăr
1 linguriță cu praf de copt
1-2 linguri rase cu cacao
4 linguri cu ulei
2 pliculețe cu zahăr vanilat
esență de rom
sare
pentru glazură
200 g ciocolată
1 cubuleț cu unt
nucă zdrobită/bombonele
Adaugă comentariu