Home » Deserturi & băuturi » Chec cu surprize
Deserturi & băuturi

Chec cu surprize

1.Bate albușurile spumă cu un praf de sare. Adaugă zahărul tos și vanilia și bate până spuma s-a întărit.

2.Freacă gălbenușurile cu ulei și încorporează-le în spumă. Amestecă de sus în jos pentru a nu pierde aerul din compoziția de albușuri.

3.Amestecă făina cernută cu praful de copt și încorporează totul în spuma de albușuri. Oprește o treime din compoziția rezultată și adaugă în aceasta cacaua și esență de rom după gust.

4.Toarnă compoziția albă în forma de copt cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt, și deasupra toarnă compoziția cu cacao. Cu o furculiță amestecă ușor cele două compoziții, realizând marmorarea.

5.Dă la cuptorul înfierbântat pentru 30-40 de minute sau până scobitoarea-test iese curată din checul cu surprize.

6.Scoate-l din forma de copt și pune-l pe un grătar. Îmbracă-l în ciocolata topită în care ai adăugat un cubuleț cu unt (sau o linguriță cu ulei de floarea-soarelui), presară deasupra nuca zdrobită/bombonele și lasă-l să se răcorească. 

7.Porționează checul cu surprize și servește-l celor dragi alături de o cafeluță sau un ceai de fructe.

credit foto: © Fontanis – Fotolia.com

 

Chec bicolor (de post)

Poza principala

chec_cu_surprize__fotolia_30644219_subscription_xl.jpgc_fontanis_-_fotolia.com_mica.jpg

200 g făină

5 ouă mici (sau 4 mari)

200 g zahăr

1 linguriță cu praf de copt

1-2 linguri rase cu cacao

4 linguri cu ulei

2 pliculețe cu zahăr vanilat

esență de rom

sare

 

pentru glazură

200 g ciocolată

1 cubuleț cu unt

nucă zdrobită/bombonele

 

Chec cu ciocolată și portocală

Chec cu surprize: copt în formă rotundă, cu glazură delicioasă de ciocolată, gust minunat de rom.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE