1.Topește pe baie de aburi ciocolata împreună cu untul tăiat bucăți.
2.Amestecă zahărul cu făina cernută împreună cu cacaua și un praf de sare, apoi încorporează amestecul de ciocolată topită, esența de rom după gust și ouăle.
3.Toarnă compoziția într-o formă de cozonac (sau chec) tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins pentru 40-45 de minute.
4.Pentru glazură, topește ciocolata pe baie de aburi, adaugă smântâna și bate ce amestecul până devine spumos. Adaugă bezelele tăiate și nuca trasă în tigaie, esență după gust și amestecă.
5.Toarnă amestecul de ciocolată topită peste checul răcorit și dă la rece până se întărește glazura. Feliază acest chec dalmatian și servește.
Stiai? Bezelele moi (sau marshmallows cum mai sunt cunoscute), albe sau colorate, le poți cumpăra din orice supermarket, de la raionul de dulciuri.
Adaugă comentariu