1. Mărunțește nuca și trage-o la tigaie 1-2 minute. Pune stafidele într-un castronel și stropește-le cu puțin rom/coniac.
2. Freacă spumă untul moale cu trei sferturi din cantitatea de zahăr până ce devine cremos. Adaugă gălbenușurile, coaja de portocală, brânza ricotta, făina, nucile și stafidele scurse.
3. Bate albușurile cu un praf de sare și adaugă restul de zahăr. Încorporează spuma în compoziția de ricotta.
4. Toarnă amestecul într-o formă unsă cu grăsime și tapetată cu hârtie de copt și coace acest chec de branza cu nuca si stafide 30-40 de minute ori până ce scobitoarea-test iese curată.
Poza principala
Galerie foto
150 g brânză ricotta
150 g unt
150 g zahăr
5 ouă
50 g făină
50 g nucă
50 g stafide
rom sau coniac
coajă de portocală
sare
Chec de brânză cu nucă și stafide, un desert atractiv, gustos si deloc greu de pregatit.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu