Home » Deserturi & băuturi » Chec de brânză cu nucă și stafide
Deserturi & băuturi

Chec de brânză cu nucă și stafide

1. Mărunțește nuca și trage-o la tigaie 1-2 minute. Pune stafidele într-un castronel și stropește-le cu puțin rom/coniac.

2. Freacă spumă untul moale cu trei sferturi din cantitatea de zahăr până ce devine cremos. Adaugă gălbenușurile, coaja de portocală, brânza ricotta, făina, nucile și stafidele scurse.

3. Bate albușurile cu un praf de sare și adaugă restul de zahăr. Încorporează spuma în compoziția de ricotta

4. Toarnă amestecul într-o formă unsă cu grăsime și tapetată cu hârtie de copt și coace acest chec de branza cu nuca si stafide 30-40 de minute ori până ce scobitoarea-test iese curată.

 

Felii de chec cu iaurt si cirese

Poza principala

chec_branza_mic.jpg

150 g brânză ricotta

150 g unt

150 g zahăr

5 ouă

50 g făină

50 g nucă

50 g stafide

rom sau coniac

coajă de portocală

sare

 

Chec cu mere și fructe uscate

Chec de brânză cu nucă și stafide, un desert atractiv, gustos si deloc greu de pregatit.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.