1.Taie după gust legumele și călește-le într-o lingură-două cu unt topit.
2.Pune feliile de pâine în cuptor pentru 10-15 minute sau până capătă o culoare aurie și devin crocante. Lasă-le să se răcorească și zdrobește-le într-un blender (mojar).
3.Amestecă într-un castron carnea tocată (eventual de două ori pentru a fi mai fină), pesmetul obținut, legumele călite și răcorite, ouăle, sare și piper după gust.
4.Unge cu unt o tavă de chec sau cozonac și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Toarnă compoziția și dă la cuptorul încins pentru 45-55 de minute. Lasă acest chec de pui si legume timp de 10 minute să se răcorească și apoi feliază.
5.Servește checul de pui și legume cu o salată de sezon.
Sugestie. Pentru un plus de aromă și de gust, adaugă în compoziția pentru checul de pui și legume o legătură de mărar tocat fin.
900 g carne tocată de pui/curcan
4 felii de pâine albă
3 ouă
1 morcov
½ ardei gras roșu
½ ardei gras galben
1 fir de praz
Unt
Sare
Piper
Adaugă comentariu