Deserturi & băuturi

Chec insiropat

Text
Chec insiropat
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
chec_insiropat_img_0853.jpg

Ingrediente

250 g unt
200 g zahăr
coaja rasă de la lămâie
4 ouă
250 g făină
1 plic de praf de copt
50 ml lapte
2 plicuri de zahăr vanilat

Ingrediente – sirop

300 g fistic pentru decor
50 g unt
50 ml suc de lămâie
1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Freci untul cu zahărul și cu un praf de sare, circa 20 de minute, până devine spumos. Adaugi gălbenușurile pe rând, apoi pui laptele, puțin câte puțin, făina cu praful de copt, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie.

La final, adaugi albușurile bătute spumă tare. Torni compoziția în forma unsă cu unt și o coci la foc potrivit. Când e copt, scoți checul și torni peste el siropul de lămâie.

Mod de preparare – sirop

Amesteci într-un vas, pe foc, untul cu sucul de lămâie și cu zahărul vanilat și, după ce se încheagă siropul, presari fistic sfărâmat. Amesteci și torni compoziția caldă peste chec. Îl lași să se răcească și apoi îl tai în felii mai groase. Servești checul ca desert sau alături de o cană cu lapte.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE