Chec marmorat în ciocolată

1. Freacă ouăle cu zahărul până obții o compoziție cremoasă și spumoasă. Încorporează untul și amestecă bine.

2. Cerne făina cu praful de copt și un praf cu sare și adaugă-le treptat în crema de ouă, unt și zahăr.

3. Pune deoparte un sfert din compoziție și adaugă în ea cacaua cernută. Aromatizează după gust cele două compoziții.

4. Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt. Toarnă la bază o parte din compoziția de chec albă, apoi cea cu cacao și toarnă deasupra restul de compoziție albă. Dă la cuptorul încins pentru 40-45 de minute sau până scobitoarea test iese curată. Lasă checul marmorat să se răcească.

5. Topește pe baie de aburi ciocolata împreună cu untul și un strop de esență de rom. Acoperă cu glazura de ciocolată checul marmorat răcorit și niveleaz-o ușor cu ajutorul unui cuțit cu lamă lată sau al unei spatule. Taie doar după ce s-a răcit.

credit foto: © victoria p. – Fotolia.com

 

Chec cu surprize

Poza principala

chec_marmorat_fotolia_42475853_subscription_xxl.jpg_c_victoria_p._-_fotolia.com_mica.jpg

3 ouă

125 g făină 

175 g unt moale

175 g zahăr tos

1 pliculeț cu praf de copt

2 linguri cu cacao

esență de rom/vanilie

sare

 

pentru glazura de ciocolată:

200 g ciocolată

50 g unt

esență de rom

 

Chec cu mere și fructe uscate

Îmbrăcat în glazură untoasă de ciocolată, checul marmorat este desertul perfect pentru o șuetă între fete.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE