1. Bate ouăle cu zahărul, toarnă uleiul și mixează 2-3 minute. Adaugă laptele, apoi făina amestecată cu praful de copt. Unge cu ulei și tapetează cu făină o tavă de chec și toarnă jumătate din compoziţie.
2. În restul compoziţiei, pune cacaua cernută, amestecă și așază aluatul peste cel alb. Amestecă ușor cu un beţigaș (de exemplu, unul de frigăruie) pentru a obţine modelul marmorat.
3. Dă la cuptorul încins 35-40 de minute. Între timp, topește ciocolata la bain-marie împreună cu frișca lichidă și un strop de esenţă de rom. Toarn-o cât este călduţă peste checul scos din formă și lasă-l la frigider până ce se întărește ciocolata.
5 ouă
400 g făină
200 g zahăr
200 ml ulei
100 ml lapte
1 plic praf de copt
2 linguriţe cu cacao
pentru glazură:
100 g ciocolată
2 linguri cu frișcă lichidă
Adaugă comentariu